Ελλάδα

Κορωνοϊός: Άνοιξαν εμβολιαστικές γραμμές για παιδιά 5-11 σε 26 νησιά

Κορωνοϊός: Άνοιξαν εμβολιαστικές γραμμές για παιδιά 5-11 σε 26 νησιά
Οι εμβολιασμοί θα διενεργηθούν σε Κέντρα Υγείας ή σε Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία των νησιών στις 28 Ιανουαρίου και στις 4 Φεβρουαρίου

Με στόχο την επέκταση του εμβολιαστικού προγράμματος και τη διευκόλυνση των κατοίκων στα νησιά, άνοιξαν εμβολιαστικές γραμμές για τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών σε 26 νησιά της χώρας.

Οι εμβολιασμοί θα διενεργηθούν σε Κέντρα Υγείας ή σε Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία των νησιών στις 28 Ιανουαρίου και στις 4 Φεβρουαρίου.

Η πλατφόρμα για τα παιδιά έχει ήδη ανοίξει για τα συγκεκριμένα εμβολιαστικά κέντρα. Οι γονείς θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού μέχρι τις 25 Ιανουαρίου.

Ο πίνακας με τις δομές ΠΦΥ των νησιών, όπου θα πραγματοποιηθούν οι εμβολιασμοί:

Διαθέσιμα ραντεβού σε όλη τη χώρα

Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού για τον εμβολιασμό παιδιών 5-11 ετών σε όλη τη χώρα, άνοιξαν επιπλέον εμβολιαστικά κέντρα και θα δοθούν περισσότερα ραντεβού, κυρίως στην Αττική που εμφανίζει περιορισμένο αριθμό.

Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί περισσότερα από 37.000 παιδιά και έχουν κλείσει ραντεβού 73.000 παιδιά. Ο κ. Θεμιστοκλέους, απηύθυνε για άλλη μια φορά κάλεσμα στους ιδιώτες παιδιάτρους να συμβάλουν στον εμβολιασμό των παιδιών. Ανακοίνωσε ότι όσοι συμμετέχουν ήδη στο πρόγραμμα εμβολιασμού παιδιών 12-17 ετών, από αύριο, με αίτησή τους, θα μπορούν να λαμβάνουν εμβόλια και για τις ηλικίες 5-11 ετών και να διενεργούν εμβολιασμούς και με τους δύο τύπους εμβολίων.

Πορεία εμβολιασμού

Ήδη έχουν ξεπεραστεί οι 18.100.000 εμβολιασμοί. Με μία δόση έχουν εμβολιαστεί περισσότεροι από 7.540.000 πολίτες, δηλαδή το 71,8% του γενικού πληθυσμού και 81,7% επί του ενήλικου πληθυσμού. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην ΕΕ είναι 73,1% του γενικού πληθυσμού και 84,1% του ενήλικου πληθυσμού. Περισσότεροι από 7.150.000 πολίτες έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 68,1% του γενικού πληθυσμού και 77,7% του ενήλικου πληθυσμού, με τον μέσο όρο στην ΕΕ να είναι 69,7% και 80% αντίστοιχα.

Αναμνηστική δόση

Δικαιούχοι αναμνηστικής δόσης είναι 5,8 εκ. πολίτες, ποσοστό 81% επί των ολοκληρωμένων εμβολιασμών. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί περίπου 4 εκ. εμβολιασμοί ποσοστό 68,2% επί των δικαιούχων και 725.000 πολίτες έχουν προγραμματίσει το ραντεβού τους , ποσοστό 14,3% των δικαιούχων.

Όλοι οι πολίτες 18 και άνω θα πρέπει να έχουν την αναμνηστική δόση στους 7 μήνες από την ολοκλήρωση του εμβολιασμού τους (δύο δόσεις) και στους 3 μήνες από την διενέργεια του εμβολιασμού τους με εμβόλιο J&J. Οι πολίτες που έχουν περάσει το 7μηνο, ή το περνάνε τις επόμενες μέρες και δεν έχουν εμβολιαστεί ή δεν έχουν προγραμματισμένο ραντεβού, είναι 440.000 και δίνεται το χρονικό διάστημα μέχρι 31 Ιανουαρίου να πραγματοποιήσουν την αναμνηστική δόση. Τόνισε μάλιστα, ότι αυτοί οι πολίτες έχουν προτεραιότητα για να βρουν ραντεβού εμβολιασμού.

Στο πρόγραμμα κατ’ οίκον εμβολιασμού έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα 76.900 αιτήσεις και έχουν εμβολιαστεί 55.000 πολίτες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments