Ελλάδα

Παυλάκης: Πρέπει να κερδίσουμε το Πάσχα

Παυλάκης: Πρέπει να κερδίσουμε το Πάσχα
Παυλάκης: Ο ερευνητής στις ΗΠΑ σε δηλώσεις του εξήγησε την επιδημιολογική εικόνα της χώρας και μίλησε και για το Πάσχα.

Γιώργος Παυλάκης μίλησε σχετικά με την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον και για τα νέα μέτρα. Ο γιατρός – ερευνητής στις ΗΠΑ εκτίμησε  ότι «Τα δύσκολα δεν είναι πίσω μας». Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων για την πορεία της πανδημίας ο καθηγητής-ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το «τσουνάμι» της Όμικρον θα περάσει αρκετά γρήγορα αλλά θα αφήσει στη θέση του ένα χαμηλότερο κύμα και ενδέχεται να σημειωθούν κορύφωση θανάτων τον Απρίλιο. «Το επόμενο διάστημα μέχρι το καλοκαίρι πρέπει να αποφευχθεί αυτό που συνέβη την προηγούμενη άνοιξη. Το άσχημο επιδημικό κύμα που θα φέρει χιλιάδες θανάτους», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

“Πρέπει να λέμε τις δυσάρεστες αλήθειες”

Μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να «αναζωπυρωθούν» η μετάλλαξη Δέλτα και η Όμικρον «Πρέπει να λέμε τις δυσάρεστες αλήθειες, η επιδημία δεν θα φύγει μόνη της», τόνισε ο καθηγητής ενώ σημείωσε πως «πρέπει να κερδίσουμε το Πάσχα».

Σε κάθε περίπτωση δήλωσε πως τα κρούσματα πρέπει να μειωθούν και «δεν είναι δυνατόν να έχουμε το 1/3 των συνολικών κρουσμάτων στα σχολεία και να πανηγυρίζουμε».

«Αναγκαία τα εμβόλια και πρέπει να γίνουν υποχρεωτικά»

Μιλώντας για το τι πρέπει να κάνουμε για την αναχαίτιση της πανδημίας, ο Γιώργος Παυλάκης ότι χρειάζεται μαζικός και υποχρεωτικός εμβολιασμός. «Αναγκαία τα εμβόλια και πρέπει να γίνουν υποχρεωτικά», σημείωσε και πρόσθεσε ότι πρέπει να παρθούν μέτρα.

Σημείωσε δε ότι οι μεταλλάξεις Δέλτα και Όμικρον δεν σταματούν παρά μόνο με τον περιορισμό των ανθρώπινων επαφών. Αναφερόμενος μάλιστα στα πάρτι λόγω των εορτών σχολίασε ότι όσο λιγότερες επαφές, τόσο το καλύτερα.

Τι είπε για τα μέτρα

Για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, είπε ότι: «Όσο πιο νωρίς παίρνονται τα μέτρα, τόσο πιο ήπια είναι όπως συμβαίνει με τις πυρκαγιές». Υποστήριξε μάλιστα ότι η χώρα μας θα μπορούσε να αποφύγει το «τσουνάμι», εάν είχαμε πάρει μέτρα από το φθινόπωρο.

«Προσπαθούμε να σβήσουμε τη φωτιά με νεροπίστολο έχοντας απέναντι τον ιό με πολυβόλο. Τα μέτρα πρέπει να είναι ανάλογα της απειλής», είπε. Και συνέχισε: «Εαν το τσουνάμι κορυφωθεί στα μέσα Ιανουαρίου εκτίμησε ότι δεν είναι σοφό να ανοίξουν τα σχολεία» Τέλος, ο Γιώργος Παυλάκης έκρουσε το καμπανάκι ότι δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε, επισημαίνοντας πως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα κατεύθυνση και σηματοδοτούν ότι κάτι δεν πάει καλά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments