Κόσμος

Όμιλος Τραμπ: Στοιχεία απάτης έφερε στο φως η εισαγγελία της Νέας Υόρκης

Όμιλος Τραμπ: Στοιχεία απάτης έφερε στο φως η εισαγγελία της Νέας Υόρκης
Όμιλος Τραμπ: Η εισαγγελέας Λετίσια Τζέιμς είπε πως πρέπει να καταθέσουν οι Ντόναλντ Τραμπ και τα παιδιά του Ιβάνκα και Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ.

Η έρευνα της εισαγγελέως της πολιτείας της Νέας Υόρκης για τον κολοσσό όμιλο του Ντόναλντ Τραμπ έφερε στην επιφάνεια νέα στοιχεία που φαίνεται να αποδεικνύουν πρακτικές φοροδιαφυγής, κυρίως υπερεκτίμηση και στη συνέχεια υποεκτίμηση ορισμένων περιουσιακών στοιχείων, αποκάλυψαν την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου οι υπηρεσίες της Εισαγγελίας. Όμιλος Τραμπ

Σύμφωνα με έγγραφο του Ανώτατου Δικαστηρίου της πολιτείας της Νέας Υόρκης, που υπογράφει η εισαγγελέας Λέτισια Τζέιμς, ο νόμιμος ιδιοκτήτης του Ομίλου, πρώην πρόεδρος της Αμερικής  Ντόναλντ Τραμπ, είχε «την εξουσία απόφασης σε ένα μεγάλο εύρος πρακτικών της Trump Organization, περιλαμβανομένων εσφαλμένων δηλώσεων προς τρίτους, κυρίως οικονομικούς θεσμούς και τις αμερικανικές φορολογικές αρχές (IRS)».

Η εισαγγελέας Λετίσια Τζέιμς  ισχυρίζεται πως πρέπει να καταθέσουν σχετικά με την υπόθεση ο Ντόναλντ Τραμπ αλλά και τα παιδιά του Ιβάνκα και Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ. «Μέχρι τον Ιανουάριο του 2017, η κ. [Ιβάνκα)] Τραμπ ήταν η κύρια επαφή για τον μεγαλύτερο πιστωτή της Trump Organization, την Deutsche Bank. Σε σχέση με αυτή τη θέση, η κ. Τραμπ ήταν εκείνη από την οποία προερχόταν η αποστολή εσφαλμένων οικονομικών εγγράφων στην Deutsche Bank και το ομοσπονδιακό κράτος» όπως ακριβώς αναφέρει το δικαστικό έγγραφο.

Όμιλος Τραμπ: «απειλή εναντίον της δημοκρατίας μας»

Επιπλέον μέσω του εγγράφου παρουσιάζεται πως από το 2017, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ διέθετε εξουσία για πολλά έγγραφα που περιελάμβαναν παραπλανητικές εκτιμήσεις περιουσιακών στοιχείων, κυρίως μίας σουίτας στον Πύργο Τραμπ (Trump Tower), που δηλώθηκε τρεις φορές μεγαλύτερη του πραγματικού της μεγέθους και η αξία της οποίας υπολογίζεται ότι κοστίζει γύρω στα 200 εκατομμύρια δολάρια.

Η οικογένεια Τραμπ κατηγορεί την εισαγγελέα Λετίσια Τζέιμς, που έχει εκλεγεί από το Δημοκρατικό Κόμμα, για πολιτικά κίνητρα και έχει χαρακτηρίσει τις ενέργειές της «απειλή εναντίον της δημοκρατίας μας». Όμιλος Τραμπ

Ο Έρικ Τραμπ, ο άλλος γιος του Ρεπουμπλικανού δισεκατομμυριούχου και αντιπρόεδρος της Trump Organization, κατέθεσε στις υπηρεσίες της Τζέιμς τον Οκτώβριο του 2020

Ο Ντόναλντ Τραμπ, η Ιβάνκα και ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ είχαν ξανά κληθεί  στις αρχές Ιανουαρίου να εμφανιστούν για κατάθεση, στο πλαίσιο της έρευνας που είχε ήδη ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2019 από την Τζέιμς, όμως ο πρώην πρόεδρος απάντησε στέλνοντας στην εισαγγελέα μια πρόταση 20 σελίδων με προφανή σκοπό να «ακυρώσει» αυτές τις κλήσεις.

«Οι Τραμπ πρέπει να συμμορφωθούν με τις νόμιμες κλητεύσεις μας για έγγραφα και μαρτυρίες επειδή κανείς σε αυτή τη χώρα δεν μπορεί να επιλέξει αν και πώς εφαρμόζεται ο νόμος σε εκείνον. Δεν θα παρεμποδιστούμε στις προσπάθειές μας να συνεχίσουμε αυτή την έρευνα και να διασφαλίσουμε πως κανείς δεν είναι υπεράνω των νόμων» αναφέρει σε ανακοίνωσή της Λετίσια Τζέιμς.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments