Διεθνή

Χονγκ Κονγκ – Σχολεία: Την αναστολή των μαθημάτων και την επιστροφή όλων των μέτρων αποφάσισε η κυβέρνηση

Χονγκ Κονγκ – Σχολεία: Την αναστολή των μαθημάτων και την επιστροφή όλων των μέτρων αποφάσισε η κυβέρνηση
Χονγκ Κονγκ - Σχολεία: Την αναστολή των μαθημάτων στα σχολεία και στα μαθήματα με φυσική παρουσία στα γυμνάσια και τα λύκεια αποφάσισε η κυβέρνηση.

Την αναστολή των μαθημάτων στα σχολεία και στα μαθήματα με φυσική παρουσία στα γυμνάσια και τα λύκεια μέχρι μετά το Σεληνιακό Νέο Έτος αποφάσισε η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ από τη Δευτέρα λόγω του αυξανόμενου αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού σε πολλά σχολεία της πόλης.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να ανεστείλλει τη δια ζώσης διδασκαλία στα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά νωρίτερα μέσα στον Ιανουάριο και επέβαλε νέα μέτρα στην διασκέδαση, στα κομμωτήρια αλλά και στα γυμναστήρια καθώς έκλεισε τα γυμναστήρια, τους κινηματογράφους και τα ινστιτούτα αισθητικής βυθίζοντας τους πολίτες στο μαύρο σκοτάδι. Χονγκ Κονγκ - Σχολεία

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά  έως και τις  7 Φεβρουαρίου, μετά τις γιορτές για το Σεληνικό Νέο Έτος, ανακοίνωσε επίσημα σήμερα η κυβέρνηση. «Η επιδημιολογική κατάσταση έχει επιδεινωθεί τις τελευταίες ημέρες», είπε χαρακτηριστικά η υπηρεσία αρμόδια για την Παιδεία.

«Υπήρξαν πολλά επιβεβαιωμένα κρούσματα άγνωστης προέλευσης»

Μετά τη σημερινή απόφαση το οικονομικό κέντρο της Ασίας επαναφέρει όλα τα μέτρα που είχε λάβει στην αρχή της πανδημίας, το 2020.

Το Χονγκ Κονγκ ακολουθεί την πολιτική μηδενικής ανοχής της Κίνας απέναντι στα εγχώρια κρούσματα κορωνοϊού. Φέτος έχουν καταγραφεί δεκάδες κρούσματα από τη νέα μετάλλαξη Όμικρον σε όλη την  κοινότητα, μετά το πρώτο εγχώριο κρούσμα στα τέλη Δεκεμβρίου. Οι υγειονομικές αρχές τονίζουν ότι έχουν παρατηρηθεί και κρούσματα του στελέχους Δέλτα, έπειτα από πολλούς μήνες. Οι αξιωματούχοι κάνουν λόγο για πολλές εστίες μόλυνσης, περιλαμβανομένης μίας σε κατάστημα πώλησης μικρών ζώων, τις οποίες χαρακτηρίζουν αυξημένου υψηλού κινδύνου. Χονγκ Κονγκ - Σχολεία

Εντόπισε και κρούσματα στελέχους δέλτα

Μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου το Χονγκ Κονγκ είχε περάσει περισσότερους από τρεις μήνες χωρίς εγχώρια κρούσματα κορωνοϊού. Εξάλλου σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τον εμβολιασμό των πολιτών, που αυτή τη στιγμή κυμαίνεται στο 70%, η κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ότι από αύριο Παρασκευή θα μπορούν να εμβολιάζονται κατά της covid-19 με το σκεύασμα της Sinovac τα παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments