Ελλάδα

ΠΟΕΔΗΝ: Γέμισαν νεκρούς τα νοσοκομεία – Δεν τους παραλαμβάνουν τα γραφεία τελετών λόγω του χιονιά

ΠΟΕΔΗΝ: Γέμισαν νεκρούς τα νοσοκομεία – Δεν τους παραλαμβάνουν τα γραφεία τελετών λόγω του χιονιά
Νέα καταγγελία έκανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ

Νέα καταγγελία για δεκάδες διασωληνωμένους με κορωνοϊό εκτός ΜΕΘ έκανε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Ο πρόεδρος των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία υποστηρίζει μάλιστα, ότι λόγω της κακοκαιρίας τα γραφεία τελετών δεν παραλαμβάνουν τους νεκρούς από τα νοσοκομεία.

«Θα πρέπει να μας πουν από το επιτελικό κράτος πόσες διακομιδές διασωληνωμένων ασθενών έκανε το ΕΚΑΒ προς τα νοσοκομεία που διέθεταν άδειες κλίνες ΜΕΘ το διήμερο Δευτέρα και Τρίτη με τον χαμό που γινόταν στους δρόμους και τα νοσοκομεία λόγω χιονιού», καταγγέλλει ο Μιχάλης Γιαννάκος προσθέτοντας πως ήταν «πολύ λιγότερες».

«Σήμερα το Γεννηματάς έχει 9 διασωληνωμένους ασθενείς με κορωνοϊό στις κλινικές σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ, το “Γενικό Κρατικό” στη Νίκαια έχει 6, το “Αμαλία Φλέμινγκ” έχει 4 όπως και ο “Ευαγγελισμός” και το “Θριάσιο” ενώ το “Σισμανόγλειο” 2 και το “Τζάνειο” έναν. Όλοι βρίσκονται σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ», σημειώνει ο κ. Γιαννάκος.

Γέμισαν νεκρούς τα νοσοκομεία

Παράλληλα, ο Μιχάλης Γιαννάκος καταγγέλλει ότι, λόγω της κακοκαιρίας, τα γραφεία τελετών δεν παραλαμβάνουν τους νεκρούς από τα νοσοκομεία, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει χώρος στους νεκροθαλάμους.

«Αυτό κι αν είναι ασύλληπτο. Λόγω της κακοκαιρίας τα γραφεία τελετών δεν παραλαμβάνουν τους νεκρούς από τα νοσοκομεία. Δε χωράνε οι νεκροθάλαμοι των νοσοκομείων. Το ΘΡΙΑΣΙΟ είχε το πρωί 17 νεκρούς, το ΑΤΤΙΚΟ 21 εκ των οποίων οι 6 εκτός των αναμονών, η ΝΙΚΑΙΑ 8 κ.λ.π. Δεν χωράνε», αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments