Διεθνή

AI bot: Καταγράφει τους πολιτικούς που κοιτάζουν τα τηλέφωνά τους κατά τη διάρκεια του κοινοβουλίου

AI bot: Καταγράφει τους πολιτικούς που κοιτάζουν τα τηλέφωνά τους κατά τη διάρκεια του κοινοβουλίου

Πηγή Φωτογραφίας: famous campaigns

AI bot: Το «The Flemish Scroller», όπως είναι γνωστό, παρακολουθεί όλους τους πολιτικούς στην αίθουσα από ζωντανή σύνδεση.

Ο ψηφιακός καλλιτέχνης Dries Depoorter δημιούργησε ένα έξυπνο κομμάτι τεχνολογίας AI bot που καταγράφει τους πολιτικούς να κοιτάζουν τα τηλέφωνά τους κατά τη διάρκεια σημαντικών κυβερνητικών συναντήσεων.

Μόλις εντοπιστεί, το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης θα στείλει αυτόματα ένα δημόσιο μήνυμα στον ένοχο μέσω Twitter και Instagram

Το «The Flemish Scroller», όπως είναι γνωστό, παρακολουθεί όλους τους πολιτικούς στην αίθουσα από ζωντανή σύνδεση, χρησιμοποιώντας λογισμικό αναγνώρισης προσώπου για να καλεί αυτόματα όσους κοιτάζουν στο μαύρο κενό κατά τη διάρκεια των κοινοβουλευτικών συζητήσεων.

Το έργο έρχεται ως απάντηση στον Φλαμανδό Υπουργό-Πρόεδρο Jan Jambon που προκάλεσε την οργή του κοινού αφού έπαιξε το Angry Birds κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης πολιτικής πριν από δύο χρόνια. Μόλις εντοπιστεί, το λογισμικό τεχνητής νοημοσύνης θα στείλει αυτόματα ένα δημόσιο μήνυμα στον ένοχο μέσω Twitter και Instagram, ονοματίζοντας και ντροπιάζοντάς τον στο ευρύ κοινό των ακολούθων του.

Πόση ώρα κοιτούν το τηλέφωνο και δεν ακούν τις ομιλίες

Όταν το κοινοβούλιο δεν συνεδριάζει, το AI bot θα συνεχίσει να μαθαίνει πώς να εντοπίζει αυτούς τους απασχολημένους πολιτικούς αναλύοντας και μαθαίνοντας από αρχειοθετημένες ζωντανές ροές.

Μόλις 24 ώρες από τη μετάδοση, το πρόγραμμα έχει ήδη εντοπίσει τέσσερις περιπτώσεις πολιτικών που αποσπώνται από τα τηλέφωνά τους, υπολογίζοντας τον ακριβή χρόνο που αφιερώνουν κοιτάζοντας την οθόνη τους αντί να ακούν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments