Διεθνή

Ψυχική υγεία: Παγκάκια μνήμης στη Βρετανία, με σύνθημα «Η ελπίδα είναι τα πάντα» [pics]

Ψυχική υγεία: Παγκάκια μνήμης στη Βρετανία, με σύνθημα «Η ελπίδα είναι τα πάντα» [pics]
Σε συνεργασία με την οργάνωση CALM για την ψυχική υγεία, τα παγκάκια μνήμης, διαθέτουν έναν κωδικό QR που οδηγεί τους ανθρώπους σε εκ βαθέων συζητήσεις και συναισθηματική αλληλοϋποστήριξη.

«Hope Is Everything». Με σύνθημα: «Η ελπίδα είναι τα πάντα», το Netflix δωρίζει παγκάκια σε τοπικά συμβούλια για να προωθήσει την πολιτική στήριξης της ψυχικής υγείας και την ουσιαστική σύνδεση μεταξύ των ανθρώπων. 

Με την έναρξη της πολυαναμενόμενης τελευταίας σεζόν του Afterlife, με πρωταγωνιστή τον Ricky Gervais – το Netflix έχει εγκαταστήσει 25 παγκάκια μνήμης, (όπως συνηθίζεται στη Βρετανία), σε πάρκα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο για να προωθήσει ειλικρινείς και εκ βαθέων συζητήσεις. Ένα μοίρασμα που υποβοηθά την ψυχική υγεία.

After Life: Ένα διαφορετικό reality – Μια εκπομπή καρδιάς και De Profuntis εξομολογήσεων

Η εκπομπή, η οποία επικεντρώνεται στη ζωή του  δημοσιογράφου τοπικού δικτύου, Τόνι, ο οποίος αφηγείται την ιστορία της σοβαρής κατάθλιψής του, μετά τον απροσδόκητο θάνατο της συζύγου του.  Το μόνο μέρος που αρχίζει να βρίσκει παρηγοριά; Το παγκάκι της τοπικής αυλής της εκκλησίας.

After Life (TV Series 2019–2022) - IMDb

Πηγαίνει εκεί με τον σκύλο του, κάθεται και σκέφτεται την απώλειά του. Σύντομα κάποιος άλλος κάθεται δίπλα τους και τελικά αρχίζει να ανοίγεται στους γύρω του, να επικοινωνεί μαζί τους ουσιαστικά, να μοιράζεται.

Σε συνεργασία με την οργάνωση CALM για την ψυχική υγεία,τα παγκάκια διαθέτουν έναν κωδικό QR που οδηγεί τους ανθρώπους σε ουσιώδη επικοινωνία, εκ βαθέων συζητήσεις και  συναισθηματική αλληλοϋποστήριξη, ή ακόμα και σε πρόσθετους πόρους εάν τους χρειάζονται.

Μέχρι στιγμής, έχουν τοποθετηθεί παγκάκια σε μεγάλα πάρκα της πόλης όπως το Bath, το Birmingham, η Glasgow, το Liverpool και το Taunton με τη φράση: «Hope Is Everything», εγχάρακτη στο καθένα.

Η πρωτοβουλία της οργάνωσης CALM και η σημαντική δράση της

Ο Gervais, ο δημιουργός των εκπομπών, συμπεριλαμβανομένων των The Office και Extras, δήλωσε: «Ελπίζουμε ότι τα παγκάκια θα δημιουργήσουν μια μόνιμη κληρονομιά για το After Life, καθώς και ότι θα γίνουν ένα μέρος συνάντησης. Ένα σημείο αναφοράς για τους ανθρώπους, και είμαστε ενθουσιασμένοι που συνδεόμαστε με την Calm. Κάνουν εξαιρετική δουλειά».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Calm, Simon Gunning, δήλωσε: «Τα παγκάκια του πάρκου παρέχουν ευκαιρίες για προβληματισμό, ουσιαστική συζήτηση με κάποιον. Εκεί μπορείς να καθίσεις με τον διπλανό σου. Ώμο με ώμο με κάποιον άλλον και να μοιραστείς, να βγάλεις όλα όσα μπορεί να βαραίνουν την καρδιά σου». 

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη συγκεκριμένη καμπάνια και συνολικά την απίστευτη δουλειά που κάνει η οργάνωση CALM, φέρνοντας τους ανθρώπους κοντά με ουσιώδη τρόπο, δημιουργώντας ακόμα και φιλίες, μεταβείτε στον ιστότοπό τους, ΕΔΩ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments