Οικονομία

Κρυπτονομίσματα σήμερα: Τι θα γίνει αν καταρρεύσουν; – Επηρεάζουν πραγματικά την οικονομία;

Κρυπτονομίσματα σήμερα: Τι θα γίνει αν καταρρεύσουν; – Επηρεάζουν πραγματικά την οικονομία;
Κρυπτονομίσματα σήμερα: Τι θα συμβεί αν καταρρεύσουν τα κρυπτονομίσματα; Είναι φούσκα τελικά η αγορά ή μήπως είναι η νέα τάξη πραγμάτων στον κόσμο του χρήματος; Είναι κάποια από τα ερωτήματα που συναντά κάποιος όταν προσπαθεί να μάθει περισσότερα για αυτά ή παρακολουθεί τα παγκόσμια οικονομικά τεκταινόμενα.

Τι θα συμβεί αν καταρρεύσουν τα κρυπτονομίσματα; Είναι φούσκα τελικά η αγορά ή μήπως είναι η νέα τάξη πραγμάτων στον κόσμο του χρήματος; Είναι κάποια από τα ερωτήματα που συναντά κάποιος όταν προσπαθεί να μάθει περισσότερα για αυτά ή παρακολουθεί τα παγκόσμια οικονομικά τεκταινόμενα.

Εάν το χρηματιστήριο δεν είναι η οικονομία τότε τα κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin δεν είναι πραγματικά, πραγματικά η οικονομία. Ωστόσο, η κρυπτογράφηση έχει γίνει μια αρκετά μεγάλη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων και απέφερε τεράστια κέρδη κεφαλαίου σε πολλούς αγοραστές. Μέχρι το περασμένο φθινόπωρο η συνδυασμένη αγοραία αξία των κρυπτονομισμάτων είχε φτάσει σχεδόν τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Από τότε, ωστόσο, οι τιμές έχουν καταρρεύσει, εξαλείφοντας περίπου 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια σε κεφαλαιοποίηση αγοράς. Από το πρωί της Πέμπτης, η τιμή του Bitcoin ήταν σχεδόν στα μισά του δρόμου από την κορυφή του Νοεμβρίου.

Κρυπτονομίσματα σήμερα: Ποιος πλήττεται λοιπόν από αυτή την κατάρρευση και τι μπορεί να κάνει στην οικονομία;

Πολλοί κάνουν παραλληλισμούς με την κρίση των subprime της δεκαετίας του 2000. Όχι, η κρυπτογράφηση δεν απειλεί το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Οι αριθμοί δεν είναι αρκετά μεγάλοι για να το κάνουν αυτό. Ωστόσο, υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι οι κίνδυνοι της κρυπτογράφησης πέφτουν δυσανάλογα σε άτομα που δεν γνωρίζουν σε τι μπαίνουν και δεν είναι σε θέση να χειριστούν την αρνητική πλευρά.

Οι πρόσφατες εξελίξεις στο Ελ Σαλβαδόρ, το οποίο υιοθέτησε το Bitcoin ως νόμιμο χρήμα πριν από λίγους μήνες, φαίνεται να ενισχύουν τους σκεπτικιστές: Οι κάτοικοι που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν το νόμισμα αντιμετωπίζουν τεράστιες χρεώσεις συναλλαγών. Ωστόσο, η κρυπτογράφηση έχει κυκλοφορήσει αποτελεσματικά στην αγορά: Καταφέρνει τόσο να φαίνεται φουτουριστικό όσο και να προσελκύει παλιούς φόβους για χρυσαφιούς ότι η κυβέρνηση θα διογκώσει τις αποταμιεύσεις σας και τα τεράστια κέρδη του παρελθόντος έχουν προσελκύσει επενδυτές που ανησυχούν ότι θα χάσουν την ευκαιρία.

Έτσι, η κρυπτογράφηση έχει γίνει μια μεγάλη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, παρόλο που κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει με σαφήνεια για ποιον νόμιμο σκοπό προορίζεται. Το κρυπτονόμισμα είναι απίθανο να προκαλέσει μια συνολική οικονομική κρίση. Είναι ένας μεγάλος κόσμος εκεί έξω, και ακόμη και ζημίες 1,3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων είναι μόνο περίπου το 6% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος των ΗΠΑ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments