Διεθνή

Ολυμπιακοί Αγώνες 2022: Έκκληση FBI στους αθλητές να αφήσουν τα κινητά στο σπίτι

Ολυμπιακοί Αγώνες 2022: Έκκληση FBI στους αθλητές να αφήσουν τα κινητά στο σπίτι
Ολυμπιακοί Αγώνες 2022: Το FBI προειδοποίησε τους Ολυμπιονίκες να αφήσουν τα προσωπικά τους τηλέφωνα στο σπίτι και να πάρουν καρτοτηλέφωνα.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2022 στο Πεκίνο πλησιάζουν. Το FBI απηύθυνε έκκληση στους Ολυμπιονίκες να αφήσουν τα κινητά του σπίτι και να πάρουν προσωρινά τηλέφωνα μαζί τους στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου αυτόν τον μήνα. Ο λόγος είναι η πιθανότητα για «κακόβουλες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο».

“Το FBI προτρέπει όλους τους αθλητές να κρατούν τα προσωπικά τους κινητά τηλέφωνα στο σπίτι και να χρησιμοποιούν ένα προσωρινό τηλέφωνο κατά τη διάρκεια των αγώνων. Οι Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές σε ορισμένες δυτικές χώρες συμβουλεύουν επίσης τους αθλητές τους να αφήνουν προσωπικές συσκευές στο σπίτι ή να χρησιμοποιούν προσωρινά τηλέφωνα λόγω κυβερνοασφάλειας ανησυχίες στους Αγώνες», ανέφερε η υπηρεσία σε ανακοίνωση.

Η προειδοποίηση

Αν και δεν γνωρίζει «οποιαδήποτε συγκεκριμένη απειλή στον κυβερνοχώρο κατά των Ολυμπιακών Αγώνων», το FBI πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό όσοι συμμετέχουν στους αγώνες να είναι «επαγρυπνοί και να διατηρούν τις βέλτιστες πρακτικές στο δίκτυό τους και στα ψηφιακά τους περιβάλλοντα».

Η προειδοποίηση έρχεται εν μέσω αυξανόμενων ανησυχιών από αξιωματούχους εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ για κινεζική κατασκοπεία και κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας — και καθώς αξιωματούχοι πληροφοριών έχουν προειδοποιήσει δημόσια ότι η Κίνα έχει δημιουργήσει ένα προηγμένο κράτος τεχνικής επιτήρησης εντός των συνόρων της, καλυμμένο από κάμερες, αναγνώριση προσώπου και άλλη τεχνολογία .

Το FBI άνοιξε 2.000 έρευνες αντικατασκοπείας

Οι αξιωματούχοι της αντικατασκοπείας έχουν προειδοποιήσει εδώ και καιρό ότι οι πολιτειακοί και τοπικοί αξιωματούχοι των ΗΠΑ, καθώς και μέλη των επιχειρήσεων και του ακαδημαϊκού κόσμου, που ταξιδεύουν στην Κίνα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να παραβιάσουν τις προσωπικές τους συσκευές. Το FBI παρέχει συστηματικά τις λεγόμενες αμυντικές ενημερώσεις σε Αμερικανούς που θεωρεί ότι κινδυνεύουν να γίνουν θύματα κινεζικών προσπαθειών κατασκοπείας.

Το FBI έχει ανοίξει επί του παρόντος περισσότερες από 2.000 έρευνες αντικατασκοπείας για υποτιθέμενες προσπάθειες του Πεκίνου να κλέψει αμερικανικές πληροφορίες τεχνολογίας, σύμφωνα με τον διευθυντή του FBI, Chris Wray.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν θα στέλνει κυβερνητικούς αξιωματούχους

«Όταν μετράμε αυτά που βλέπουμε στις έρευνές μας, δεν υπάρχει χώρα που να αποτελεί ευρύτερη απειλή για τις ιδέες μας, την καινοτομία μας και την οικονομική μας ασφάλεια από την Κίνα», είπε ο Ρέι κατά τη διάρκεια δημόσιας ομιλίας στην Προεδρική Βιβλιοθήκη του Ρόναλντ Ρίγκαν τη Δευτέρα. .

Ενώ οι αθλητές των ΗΠΑ επιτρέπεται να αγωνίζονται, η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν θα στέλνει κυβερνητικούς αξιωματούχους στους αγώνες. Η ίδια πολιτική ισχύει και για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες που διεξάγονται επίσης στο Πεκίνο. Ο Λευκός Οίκος θέλει να στείλει ένα «σαφές μήνυμα» ότι οι παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Κίνα σημαίνουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει «συνήθης δουλειά», είπε ο Ψάκι στους δημοσιογράφους πέρυσι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments