Διεθνή

«Ροζ» σκάνδαλο στο CNN: Ο κρυφός δεσμός που «έκαψε» τον πρόεδρο του δικτύου

«Ροζ» σκάνδαλο στο CNN: Ο κρυφός δεσμός που «έκαψε» τον πρόεδρο του δικτύου
«Ροζ» σκάνδαλο στο CNN: Ο Τζεφ Ζάκερ ενημέρωσε τους συναδέλφους του πως ο λόγος της παραίτησής του ήταν ο δεσμός του με τη διευθύντρια μάρκετινγκ.

Το «ροζ σκάνδαλο» που οδήγησε σε παραίτηση τον πρόεδρο του CNN, Τζεφ Ζάκερ έπεσε σαν βόμβα στο αμερικανικό δίκτυο, παρότι τα σκανδαλοθηρικά έντυπα μιλούσαν εδώ και καιρό για την πρωτοσέλιδη σχέση.

Ο Τζεφ Ζάκερ είχε συνάψει σχέση με την στενή συνεργάτιδά του Άλισον Γκόλαστ, διευθύντρια μάρκετινγκ του CNN. Ο μέχρι πρότινος ισχυρός άνδρας του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου, ενημέρωσε τους συναδέλφους του με mail, πως ο λόγος παραίτησής του ήταν η συναινετική σχέση του με τη διευθύντρια μάρκετινγκ του CNN, την οποία κρατούσε κρυφή.

Πριν από δύο μήνες, ο Ζάκερ έδειχνε την πόρτα της εξόδου στον δημοσιογράφο Κρις Κουόμο, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι βοήθησε τον αδελφό του, τον πρώην κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, όταν αντιμετώπισε καταγγελίες για ανάρμοστη σεξουαλική συμπεριφορά. Η εσωτερική έρευνα για τον Κουόμο αποκάλυψε την κρυφή σχέση του Ζάκερ με την επί 20ετία συνάδελφό του.

«Στο πλαίσιο της έρευνας σχετικά με τη θητεία του Κρις Κουόμο στο CNN, ερωτήθηκα σχετικά με μια συναινετική σχέση με τη στενότερη συνάδελφό μου, με την οποία εργάζομαι εδώ και 20 χρόνια», έγραψε χαρακτηριστικά ο Ζάκερ στους συναδέλφους του, προσθέτοντας: «Παραδέχθηκα ότι αυτή η σχέση εξελίχθηκε τα τελευταία χρόνια. Όφειλα να την αποκαλύψω όταν ξεκίνησε, όμως δεν το έκανα. Έκανα λάθος. Επομένως, παραιτούμαι των καθηκόντων μου σήμερα». Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως η διευθύντρια μάρκετινγκ του τηλεοπτικού δικτύου, Άλισον Γκόλαστ, παραμένει κανονικά στη θέση της. Η παραίτηση του Ζάκερ δίχασε ακόμα και τους υποστηρικτές του κινήματος “MeToo” που έκαναν λόγο για «άδοξο τέλος» καθώς η σχέση τους ήταν συναινετική και δεν επρόκειτο για κατάχρηση εξουσίας. Ακόμη όπως σχολιάζουν, Ζάκερ και Γκόλαστ συνέχισαν να διατηρούν άριστες σχέσεις και είχαν μια εξαιρετική συνεργασία και μετά το τέλος της σχέσης τους. Και οι δύο άρχισαν την καριέρα τους στο NBC, το 1998. Όταν ο Ζάκερ προσελήφθη από το CNN, ζήτησε να πάρει μαζί του και τη Γκόλαστ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments