Ελλάδα

Αττική Οδός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις – Υποβλήθηκε η πρώτη ομαδική αγωγή πολιτών

Αττική Οδός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις – Υποβλήθηκε η πρώτη ομαδική αγωγή πολιτών
Αττική Οδός: Υποβλήθηκε η πρώτη ομαδική αγωγή πολιτών κατά της Αττικής Οδού για τον εγκλωβισμό το λόγω της κακοκαιρίας Ελπίδα και ζητούν συνολικά 128.000 ευρώ ενώ την Παρασκευή άνοιξε και η πλατφόρμα για τα 2.000 ευρώ αποζημίωση.

Υποβλήθηκε η πρώτη ομαδική αγωγή πολιτών κατά της Αττικής Οδού για τον εγκλωβισμό το λόγω της κακοκαιρίας Ελπίδα και ζητούν συνολικά 128.000 ευρώ. Πρόκειται για 9 πολίτες που θεωρούν ότι η βλάβη που υπέστησαν είναι μεγαλύτερη από αυτή των 2.000 ευρώ που έχει ορίσει η κυβέρνηση ως αποζημίωση για όσους εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό.

Αττική Οδός: Ποιοι προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη

  • Καρκινοπαθής με τη σύζυγό του, οι οποίοι επέστρεφαν από χημειοθεραπεία, εγκλωβίστηκαν για 8 ώρες και ζητούν 40.000 ευρώ
  • Οδηγός νεκροφόρας που εγκλωβίστηκε 16 ώρες ζητά 10.000 ευρώ
  • Καρδιοπαθής με την κόρη της, που εγκλωβίστηκαν για 16 ώρες και ζητούν 18.000 ευρώ

Αττική Οδός: Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις

Άνοιξε η πλατφόρμα για τις αποζημιώσεις των 2.000 ευρώ που αφορούν την Αττική Οδό και όλους όσους είχαν εγκλωβιστεί κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας Ελπίδα. Οι πολίτες θα δηλώσουν τα στοιχεία του οχήματός τους, τις εισόδους και εξόδους από τις οποίες μπήκαν και εξήλθαν του αυτοκινητόδρομου καθώς και την ώρα εισόδου και εξόδου τους από αυτές. Επίσης πρέπει να δώσουν τηλέφωνο, mail και τραπεζικό λογαριασμό για την καταβολή, όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία, της αποζημίωσης.

Σημειώνεται ότι σε αυτή την πρώτη φάση δεν θα ζητηθούν άλλα δικαιολογητικά. Θα ακολουθήσει μία προς μία η εξέταση των αιτήσεων ώστε, εάν κριθεί αναγκαίο, ο κάθε πολίτης να μπορεί να υποβάλει επιπλέον δικαιολογητικά.

Ειδικότερα, αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αττικής Οδού:

  • Μέσω της πλατφόρμας αυτής είναι εφικτή η καταχώρηση των Αιτημάτων προς την Αττική Οδό, για τα οχήματα που αποκλείστηκαν στον αυτοκινητόδρομο τη Δευτέρα 24/1/2022
  • Για την καταχώρηση της αίτησης είναι απαραίτητη η ύπαρξη διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω της οποίας θα γίνει η επιβεβαίωση της κατάθεσης του αιτήματος καθώς και κάθε μελλοντική επικοινωνία.
  • Τα πεδία που έχουν έναν αστερίσκο (*) στη δεξιά πλευρά τους είναι υποχρεωτικά και θα πρέπει να συμπληρωθούν από τον αιτούντα προκειμένου να προχωρήσει στο επόμενο βήμα. Τα υπόλοιπα πεδία αν και δεν είναι υποχρεωτικά θα διευκολύνουν σημαντικά τη διερεύνηση και ικανοποίηση των αιτημάτων που κατατίθενται.
  • Θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή στους ενδιαφερόμενους οδηγούς για τη σωστή αναγραφή του αριθμού κυκλοφορίας του οχήματος που οδηγούσαν όταν αποκλείστηκαν καθώς αυτό το στοιχείο αποτελεί μία από τις βασικές πληροφορίες διερεύνησης και ικανοποίησης του αιτήματος.
  • Σε περίπτωση που αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε θέμα σχετικά με την καταγραφή του αιτήματός σας θα παρακαλούσαμε να επικοινωνήσετε με την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της Αττικής Οδού στο τηλέφωνο 210 668 2222 (Δευτέρα-Σάββατο: 08:00-19:00 και Κυριακή: 11:00-19:00).

Δείτε την πλατφόρμα των δηλώσεων ΕΔΩ

Κώστας Καραμανλής για Αττική Οδό: Θα αποδοθούν ευθύνες

Ευθύνες στην διαχειρίστρια εταιρεία της Αττική Οδού θα αποδώσει η κυβέρνηση είχε δηλώσει ο υπουργός Υποδομών και  Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής. «Είναι η πρώτη φορά που μπορούμε να αποδώσουμε ευθύνες. Γιατί; Γιατί από την δική μας κυβέρνηση θεσπίστηκε νομικό πλαίσιο απόδοσης ευθυνών στους παραχωρησιούχους. Να μπει ένα τέλος να δημιουργούνται προβλήματα στο οδικό δίκτυο χωρίς να έχει ευθύνες κανείς. Θα επιβληθούν κυρώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά. Εσείς του ΣΥΡΙΖΑ δεν το κάνατε ποτέ. Εμείς το κάνουμε. Η Αττική Οδός έχει ευθύνες στο κομμάτι της πρόληψης και της διαχείρισης της κρίσης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments