Ελλάδα

Δολοφονία Άλκη: Σοκάρει η ιατροδικαστής – Στοχευμένα τα χτυπήματα

Δολοφονία Άλκη: Σοκάρει η ιατροδικαστής – Στοχευμένα τα χτυπήματα
Το παιδί αντιστάθηκε καθώς έφερε πολλά αμυντικά τραύματα σύμφωνα με την ιατροδικαστή που διενήργησε τη νεκροψία - νεκροτομή στη σορό του άτυχου 19χρονου

«Φως» στις συνθήκες της δολοφονικής επίθεσης στον 19χρονο Άλκη ρίχνει η ιατροδικαστή εξέταση στη σορό του άτυχου νέου.

Η Ιατροδικαστής και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας ΑΠΘ Λήδα-Καλλιόπη Κοβάτση, με δηλώσεις στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ανέφερε πως τα χτυπήματα ήταν στοχευμένα έτσι ώστε να προξενήσουν τον θάνατο του 19χρονου, καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς του 23χρονου, ο οποίος προφυλακίστηκε, ότι δεν είχε σκοπό να τον σκοτώσει.

 «Ο συνδυασμός των κακώσεων στα κάτω άκρα και των κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων, ήταν που επέφερε το τελικό αποτέλεσμα. Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για ένα τραύμα. Μιλάμε για πολλά και διαφορετικά χτυπήματα» τόνισε η ιατροδικαστής.

Η κ. Κοβάτση σημείωσε ότι «δεν είναι εύκολο να σκοτώσεις έναν νέο άνδρα, με ύψος 1,90, πρέπει να ξέρεις τι κάνεις. Η επιστημονική μου άποψη είναι ότι πρόκειται περί στοχευμένων χτυπημάτων από άτομα που ήξεραν πως θα πετύχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα». Μάλιστα, από την εξέταση φάνηκαν πολλά αμυντικά τραύματα. «Το παιδί αντιστάθηκε, προσπάθησε να αμυνθεί. Προσπαθούσε να προστατεύσει ευάλωτα σημεία του σώματος, όπως το κεφάλι».

Μάλιστα όπως αποκάλυψε, μία εβδομάδα πριν τη δολοφονία του Άλκη συνέβη παρόμοιο περιστατικό εξίσου ανησυχητικό όπως το χαρακτήρισε. Μία αμάδα ατόμων κυνήγησε και τραυμάτισε ένα 14χρονο παιδί.

Όπως είπε η καθηγήτρια, «δεν είχαμε χειρότερα για το έσωσε το προσωπικό του ξενοδοχείου, έξω από το οποίο το χτυπούσαν. Πρόκειται περί καθαρής τύχης. Τον ρωτούσαν τι ομάδα είναι»

Προφυλακιστέος ο 23χρονος – Προθεσμία να απολογηθούν οι 8

Ο 23χρονος ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος υποστήριξε ότι βρέθηκε στο σημείο του εγκλήματος με το αυτοκίνητο του, αλλά δεν αποβιβάστηκε από αυτό και δεν ήταν ανάμεσα σε αυτούς που πραγματοποίησαν τη θανατηφόρα επίθεση, χτυπώντας τους ανυποψίαστος φίλους του Άρη, με συνέπεια το θάνατο του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Οι άλλοι 8 συλληφθέντες ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν και αναμένεται να οδηγηθούν εκ νέου στα δικαστήρια την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή. Σύμφωνα με το ένταλμα που εκδόθηκε εις βάρος τους, σε εκτέλεση του οποίου συνελήφθησαν την Κυριακή, διώκονται -μεταξύ άλλων- για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments