Διεθνή

Eastmed: Επίθεση Ρεπουμπλικάνων κατά Μπάιντεν για Πούτιν

Eastmed: Επίθεση Ρεπουμπλικάνων κατά Μπάιντεν για Πούτιν
Eastmed: Σφοδρή κριτική εξαπέλυσαν οι Ρεπουμπλικάνοι για τον Μπάιντεν λέγοντας πως στηρίζει μόνο τους αγωγούς του Βλάντιμιρ Πούτιν.

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσαν οι Ρεπουμπλικάνοι κατά του Τζο Μπάιντεν για τον αγωγό EastMed.  Σε μια άκρως αιχμηρή τοποθέτηση σε σχέση με το non paper της Κυβέρνησης του Δημοκρατικού Μπάιντεν για το East Med προέβη η ομάδα των Ρεπουπλικανών στην Αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων.

Σχολιάζοντας σχετικό δημοσίευμα της Jerusalem Post για το θέμα, οι Ρεπουπλικανοί γράφουν: «Φαίνεται ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν υποστηρίζει μόνο την κατασκευή αγωγών για τον Πούτιν». Η πιο πάνω τοποθέτηση αφορά προφανώς την «ανοχή» Μπάιντεν στην κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2, που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο στην Γερμανία.

Τι αναφέρει το δημοσίευμα

Το δημοσίευμα της Jerusalem Post, αναφέρει πως ισραηλινή διπλωματικη πηγή επιβεβαίωσε το γεγονός πως αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετέφεραν τη νέα θέση περί μη στήριξης στον αγωγό East Med στο υπουργείο Εξωτερικών στην Ιερουσαλήμ. Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών αρνήθηκε ωστόσο να σχολιάσει το θέμα.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιερουσαλήμ δήλωσε ότι οι Αμερικανοί «παραμένουν προσηλωμένοι στην ενεργειακή ασφάλεια και συνδεσιμότητα της Ανατολικής Μεσογείου».

Μεταξύ των προτάσεων που υποστηρίζουν οι ΗΠΑ είναι η διασύνδεση EuroAsia Interconnector που συνδέει τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ευρώπης, «επιτρέποντας μελλοντικές εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προς όφελος των εθνών της περιοχής».

Τι ανέφερε η Πρεσβεία

Η διασύνδεση «όχι μόνο θα συνέδεε ζωτικής σημασίας αγορές ενέργειας, αλλά θα βοηθήσει επίσης στην προετοιμασία της περιοχής για τη μετάβαση στην καθαρή ενέργεια», ανέφερε η πρεσβεία.

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ είπε επίσης ότι αυτή είναι «μια στιγμή που η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης είναι – περισσότερο από ποτέ – ζήτημα εθνικής ασφάλειας» και ως εκ τούτου, οι ΗΠΑ «δεσμεύονται να εμβαθύνουν τις περιφερειακές μας σχέσεις και να προωθήσουν τεχνολογίες καθαρής ενέργειας».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments