Διεθνή

Τουρκία Ερντογάν: Στην φυλακή 4 άτομα για προσβλητικές αναρτήσεις

Τουρκία Ερντογάν: Στην φυλακή 4 άτομα για προσβλητικές αναρτήσεις
Τουρκία Ερντογάν: Συνελήφθησαν 4 άτομα που έκαναν προσβλητικές αναρτήσεις κατά του Προέδρου της Τουρκίας.

Τέσσερα άτομα μπήκαν φυλαγή στην Τουρκία για σχόλια που έκαναν κατά του Ταγίπ Ερντογάν. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το Σάββατο ο Τούρκος Πρόεδρος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, ενώ την είδηση γνωστοποίησε ο ίδιος από το Twitter.

Οκτώ άτομα συνολικά αντιμετωπίζουν έρευνες, αναφέρει η εφημερίδα, ενώ ελέγχθηκαν 36 λογαριασμοί. Οι αρχές εντόπισαν 31 άτομα που διαχειρίζονται τους 36 λογαριασμούς, σύμφωνα με τη Μονάδα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας. Ένας κάτοχος λογαριασμού φάνηκε να ζει στο εξωτερικό και ένας άλλος είχε φύγει πρόσφατα από τη χώρα με παράτυπα μέσα. New York Times: Κλονίζεται η εξουσία του Ερντογάν

Η ανακοίνωση της Ασφάλειας Κωνσταντινούπολης

Η Διεύθυνση Ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι συλληφθέντες έχουν τεθεί υπό κράτηση για «προκλητικές και προσβλητικές αναρτήσεις», σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων Demirören .

«Όσοι λένε ύβρεις και κακές προσευχές εναντίον του αξιότιμου Προέδρου μας στερούνται τις αξίες του πολιτισμού μας και τις ελάχιστες ανθρώπινες ιδιότητες, δεν γνωρίζουν όρια», ανέφερε σε tweet ο υπουργός Δικαιοσύνης στην Τουρκία, Bekir Bozdağ.

Θετικός στον κορωνοϊό ο Ερντογάν

Το γεγονός έκανε γνωστό ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας, με ανάρτησή του στο twitter. Το τεστ που έκαναν ο ίδιος και η Εμινέ έδειξε πως είναι θετικοί στον κορωνοϊό, ανέφερε ο Ερντογάν.

«Σήμερα, το αποτέλεσμα του τεστ που κάναμε εγώ και η σύζυγός μου ύστερα από ελαφρά συμπτώματα, ήταν θετικό. Ευτυχώς νοσούμε ήπια και όπως πληροφορηθήκαμε έχουμε τη μετάλλαξη Όμικρον. Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε από το σπίτι. Προσευχηθείτε για εμάς» έγραψε ο Τούρκος πρόεδρος.

Την Παρασκευή (04.02.2022) η Τουρκία κατέγραψε 111.157 νέα κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες, τα περισσότερα από την έναρξη της πανδημίας. Παράλληλα, ο απολογισμός των θυμάτων της Covid-19 ήταν ο χειρότερος των τελευταίων 4 μηνών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, σε ένα 24ωρο, 248 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19, ο χειρότερος απολογισμός από τις 4 Οκτωβρίου όταν είχε επίσης καταγραφεί ο ίδιος αριθμός θανάτων.

Στα τέλη Δεκεμβρίου η Τουρκία ανακοίνωνε περίπου 20.000 νέες μολύνσεις καθημερινά, αλλά έκτοτε καταγράφεται ραγδαία εξάπλωση των κρουσμάτων λόγω της εξαιρετικά μεταδοτικής παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments