Ελλάδα

Τοξικολογικές 24χρονης: Βρέθηκε σημαντική ποσότητα αλκοόλ

Τοξικολογικές 24χρονης: Βρέθηκε σημαντική ποσότητα αλκοόλ
Τοξικολογικές 24χρονης: Ο τεχνικός σύμβουλος της Γεωργίας Μπίκα ανατρέπει τα δεδομένα λέγοντας πως βρέθηκε σημαντική ποσότητα αλκοόλ.

Ο Βιασμός της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη παραμένει ένα θέμα ανεξιχνίαστο. Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Γεωργίας Μπίκα. Κατόπιν τούτου, ο τεχνικός ελεγκτής της 24χρονης ανέφερε πως πιθανόν θα ζητηθεί η εκ νέου εξέταση. Αστυνομία και ιατροδικαστική υπηρεσία διαψεύδουν ότι άργησαν τα δείγματα.

Ο Δημήτρης Γαλεντέρης κατέθεσε ανατρεπτικά στοιχεία που ενδεχομένως επηρεάσουν την εξέλιξη της υπόθεσης. Ο ίδιος τονίζει στην ιστοσελίδα ThessToday.gr ότι «δεν υπάρχει μικρή κατανάλωση αλκοόλ όπως βιάστηκαν πολλοί να περιγράψουν. Τα ποσοστά κατανάλωσης αιθανόλης ήταν σημαντικά».

«Εντελώς λάθος αυτό το συμπέρασμα»

Αν και οι πρώτες διαρροές έκαναν λόγο για «καθαρές τοξικολογικές εξετάσεις», ο τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα, αφού, κάνει λόγο για εντοπισμό σημαντικής ποσότητας αλκοόλ και όχι «ελάχιστης όπως κάποιοι έσπευσαν να παρουσιάσουν».

Ο κ. Γαλεντέρης εξηγεί στη τοπική ιστοσελίδα ότι ύστερα από προσεκτική ανάγνωση του τελικού πορίσματος των τοξικολογικών εξετάσεων διαπίστωσε ότι: «Δεν υπάρχει μικρή κατανάλωση αλκοόλ ή η ελάχιστη όπως βιάστηκαν να δηλώσουν από την πλευρά των φερόμενων ως κατηγορουμένων. Ήταν εντελώς λάθος αυτό το συμπέρασμα. Τα ποσοστά αιθανόλης σύμφωνα με τις τοξικολογικές προκύπτουν σημαντικά, που θα μπορούσαν να προκαλέσουν απώλειες στη συνείδηση».

Σύμφωνα με τον τεχνικό σύμβουλο της 24χρονης μετά τη διαπίστωση για την κατανάλωση αλκοόλ, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο δεν ήταν αμελητέα, αναμένεται να ενσωματώσει το παραπάνω στοιχείο στην τεχνική έκθεση που θα συνταχθεί και θα παραδοθεί στην ανακρίτρια την επόμενη εβδομάδα. «Η ανακρίτρια μετά θα αποφασίσει τι θα κάνει, εμείς προσπαθούμε με τις παρατηρήσεις μας να βοηθήσουμε για να έχει καλύτερη εικόνα και κρίση», δήλωσε ο κ. Γαλεντέρης.

Πότε έγινε η ιατροδικαστική εξέταση

«Τα αποτελέσματα όλα είναι αρνητικά σε ουσίες. Ακόμη και το αλκοόλ είναι ελάχιστο που είναι άνευ σημασίας» ανέφεραν πηγές από το περιβάλλον του 27χρονου εμπλεκόμενου. Η υπόθεση, πάντως, αναμένεται να τραβήξει κι’ άλλο, αφού η πλευρά της 24χρονης αναμένεται να ζητήσει επανεξέταση των δειγμάτων, τα αποτελέσματα των οποίων θα χρειαστούν κάποιες ημέρες για να βγουν.

Η ιατροδικαστική εξέταση, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, έγινε την επόμενη ημέρα (σ.σ. από όσα συνέβησαν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς) στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, όπου ελήφθησαν πέντε στειλεοί με επιχρίσματα της παθούσας για προσδιορισμό βιολογικού υλικού (DNA), τα οποία παραδόθηκαν στην Αστυνομία την επόμενη ημέρα.

Η απάντηση της 24χρονης

Όπως ισχυρίζεται η 24χρονη «εκείνη την ημέρα πήγα από την πρώτη στιγμή στην αστυνομία, μου πήρε κατάθεση ένας αστυνόμος, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης και ενώ είχα πει ότι ήμουν σε αυτό το νοσοκομείο δεν είχαν δώσει εντολή για να μην καθαριστεί το συγκεκριμένο δωμάτιο, άλλαξαν βάρδια οπότε ο αστυνομικός που ήρθε είπε ότι »κακώς παίρνετε κατάθεση από την κοπέλα και δεν έχετε διατάξει να μην καθαριστεί το δωμάτιο» και έπειτα έδωσε την εντολή.

» Δεν μου έδωσαν ουροσυλλέκτες, μου είπαν ότι εγώ πρέπει να πάω να τους πάρω. Έψαχνα για περίπου 40 λεπτά, δεν μπορούσα να τα βρω γιατί έβλεπα θολά. Έβαλα GPS και με πολύ μεγάλη δυσκολία κατάφερα να βρω φαρμακείο και γύρισα αλλά δεν μου είπαν εκείνη τη στιγμή »δώσε τα ούρα»».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments