Focus

Ασγκάρ Φαραντί: Μετά το μποϊκοτάζ του 2017 είναι έτοιμος να κερδίσει Όσκαρ

Ασγκάρ Φαραντί: Μετά το μποϊκοτάζ του 2017 είναι έτοιμος να κερδίσει Όσκαρ

Πηγή Φωτογραφίας: Instagram - asgharfarhadiofficial

Ασγκάρ Φαραντί: Εάν η ταινία του επιλεγεί για την τελική πεντάδα των υποψηφίων τότε έχει σημαντικό προβάδισμά.

Ο Ιρανός βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Ασγκάρ Φαραντί είναι έτοιμος να απολαύσει τη σεζόν των κινηματογραφικών βραβείων, εάν η ταινία του «A Hero» που είναι στη βραχεία λίστα των Όσκαρ, καταφέρει να μπει στην τελική πεντάδα.

Οι υποψηφιότητες των Όσκαρ θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα

Το 2017, ο Φαραντί κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας για το «The Salesman» αλλά μποϊκόταρε την τελετή. Αιτία η ταξιδιωτική απαγόρευση που είχε επιβάλλει ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε επτά μουσουλμανικά έθνη, συμπεριλαμβανομένου του Ιράν.

Προωθώντας τη νέα του ταινία από ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Δυτικό Χόλιγουντ, ο Φαραντί είπε ότι, αν είναι ξανά υποψήφιος, αυτά τα Όσκαρ θα είναι μια πολύ διαφορετική εμπειρία.

View this post on Instagram

A post shared by Asghar Farhadi (@asgharfarhadiofficial)

«Με κάνει πολύ χαρούμενο που ως Ιρανός διανύω αυτό το μονοπάτι», είπε o Ασγκάρ Φαραντί.

«Γνωρίζω ότι για ένα μέρος της ιρανικής νεολαίας, αυτό μπορεί να δημιουργήσει ελπίδα. Και αυτό δημιουργεί αυτό το αίσθημα ικανοποίησης μέσα μου. Δίνει σε αυτούς τους νέους κάποιο είδος ελπίδας, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν αυτό το μονοπάτι και να φέρουν βραβεία στο Ιράν».

Η ταινία του «A Hero», συν-νικητής του Grand Prix στο Φεστιβάλ των Καννών, ακολουθεί τον Ραχίμ, έναν κρατούμενο που καταστρώνει ένα σχέδιο με την αρραβωνιαστικιά του να πουλήσει μια τσάντα με χρυσά νομίσματα που εκείνη βρήκε, προκειμένου να ξεπληρώσει τα χρέη του και να μπορέσει εκείνος να απελευθερωθεί από τη φυλακή.

Ωστόσο αλλάζει και αντί να τα πουλήσει επιχειρεί να εντοπίσει τον ιδιοκτήτη των νομισμάτων. Αλλά αυτή η ανάδειξή του ως ήρωας δημιουργεί περίπλοκες διαδικασίες.

«Αυτή η αντίφαση που υπάρχει στον τίτλο της ταινίας είναι κάτι που μου άρεσε πολύ», είπε ο Φαραντί

«Όταν το ανακοίνωσα για πρώτη φορά, ήταν περίεργο για κάποιους στενούς μου φίλους. Αλλά όταν βάζεις τον κεντρικό χαρακτήρα δίπλα στον τίτλο, ο συνδυασμός αυτών των δύο δημιουργεί ένα νέο νόημα».

Ο Φαραντί κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο για την ταινία «A Separation» στο Φεστιβάλ Βερολίνου το 2011 και είναι γνωστός για τη δημιουργία απλών ιστοριών που εστιάζουν στις προκλήσεις του να είσαι άνθρωπος.

«Προσπαθήσαμε να δώσουμε σε όλους τους χαρακτήρες της ταινίας αρκετό χρόνο ώστε το κοινό να τους καταλάβει. Να καταλάβει ποιοι είναι», είπε.

Η ταινία του «A Hero» προβάλλεται στο Amazon Prime Video.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments