Διεθνή

Κορωνοϊός: Η χώρα όπου καταργούνται όλα τα περιοριστικά μέτρα

Κορωνοϊός: Η χώρα όπου καταργούνται όλα τα περιοριστικά μέτρα
Δεν επέβαλε ποτέ lockdown και τα μέτρα που έλαβε ήταν περισσότερο προς τη σύσταση παρά προς την υποχρεωτικότητα

Η Σουηδία κατήργησε σήμερα όλους σχεδόν τους περιορισμούς – όποιους είχαν απομείνει τουλάχιστον – κατά της πανδημίας.

Η σκανδιναβική χώρα σταμάτησε τη διεξαγωγή δωρεάν τεστ για την Covid-19, παρόλο που η πίεση στα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης παραμένει υψηλή, και ορισμένοι επιστήμονες απηύθυναν έκκληση για περισσότερη υπομονή στη μάχη κατά της νόσου.

«Όσο γνωρίζουμε αυτή την πανδημία, θα έλεγα ότι έληξε», είπε η υπουργός Υγείας Λένα Χάλενγκρεν στην εφημερίδα «Dagens Nyheter». «Δεν έληξε, αλλά όπως τη γνωρίζουμε, όσον αφορά τις γρήγορες αλλαγές και τους περιορισμούς, έληξε» ανέφερε, προσθέτοντας ότι η Covid δεν θα κατηγοριοποιείται πλέον ως κίνδυνος για την κοινωνία.

Από σήμερα, μπαρ και εστιατόρια θα μπορούν ξανά να παραμένουν ανοιχτά μετά τις 23:00 και χωρίς περιορισμούς στον αριθμό των πελατών. Τα όρια προσέλευσης για μεγαλύτερους εσωτερικούς χώρους καταργούνται, όπως και η χρήση του πάσου εμβολιασμού.

«Θα έπρεπε να έχουμε λίγη περισσότερη υπομονή, να περιμένουμε τουλάχιστον μία-δύο εβδομάδες ακόμα. Είμαστε μια αρκετά πλούσια χώρα για να συνεχίσουμε τα τεστ» δήλωσε ο Φρέντρικ Έλγκ, καθηγητής Ιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ουμέα και ένας από τους πιο ένθερμους επικριτές της πολιτικής της σουηδικής κυβέρνησης για τη μη επιβολή περιορισμών κατά της εξάπλωσης της νόσου. «Η ασθένεια εξακολουθεί να είναι μια τεράστια δοκιμασία για την κοινωνία», είπε.

Το τελευταίο 24ωρο η χώρα κατέγραψε 114 νέους θανάτους ανθρώπων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments