Οικονομία

Αγρότες ενίσχυση: Η Κομισιόν ενέκρινε ελληνικό πρόγραμμα 31,5 εκατομμύρια ευρώ

Αγρότες ενίσχυση: Η Κομισιόν ενέκρινε ελληνικό πρόγραμμα 31,5 εκατομμύρια ευρώ
Αγρότες ενίσχυση: Η Κομισιόν ενέκρινε ελληνικό πρόγραμμα 31,5 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση των αγροτικών παραγωγών.

Η Κομισιόν ενέκρινε ελληνικό πρόγραμμα 31,5 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση των αγροτικών παραγωγών. Πιο συγκεκριμένα αφορά τη στήριξη ορισμένων αγροτικών παραγωγών που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού και τα περιοριστικά μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Το καθεστώς εγκρίθηκε βάσει του προσωρινού πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις.

Στο πλαίσιο του καθεστώτος, η δημόσια στήριξη θα λάβει τη μορφή άμεσων επιχορηγήσεων. Το μέτρο αφορά σε αγροτικούς παραγωγούς σύκου, λεβάντας, ελιάς, βιομηχανικής και φθινοπωρινής πατάτας, μανταρινιού και καπνού.

Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους δικαιούχους να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες ρευστότητάς τους και να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους κατά τη διάρκεια και μετά την πανδημία. Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το ελληνικό καθεστώς είναι σύμφωνο με τους όρους του Προσωρινού Πλαισίου. Ειδικότερα, η ενίσχυση (i) δεν θα υπερβαίνει τις 290.000 ευρώ ανά δικαιούχο και (ii) θα χορηγηθεί το αργότερο στις 30 Ιουνίου 2022.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments