Οικονομία

Ευρωπαϊκή Ένωση: Τι ζητά ο επόπτης από τους οίκους αξιολόγησης

Ευρωπαϊκή Ένωση: Τι ζητά ο επόπτης από τους οίκους αξιολόγησης

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Ευρωπαϊκή Ένωση: Οι οίκοι αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας πρέπει να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο αναφέρονται σε περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς και διακυβέρνησης παράγοντες στις αξιολογήσεις τους επεσήμανε ο επόπτης.

Οι οίκοι αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας πρέπει να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο αναφέρονται σε περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς και διακυβέρνησης παράγοντες στις αξιολογήσεις τους επεσήμανε ο επόπτης. Αφορά αυτά που χρησιμοποιούν οι επενδυτές για να κατευθύνουν τεράστια ποσά σε βιώσιμα κεφάλαια, δήλωσε την Πέμπτη η υπηρεσία επιτήρησης κινητών αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πρώτο εξάμηνο του 2021, τα περιουσιακά στοιχεία σε βιώσιμα ταμεία της ΕΕ αυξήθηκαν κατά 20% στα 1,5 τρισεκατομμύρια ευρώ, με τους οργανισμούς αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας να επιδιώκουν να καλύψουν το αυξανόμενο ενδιαφέρον των επενδυτών για παράγοντες ESG, δήλωσε η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών (ESMA).

Η ΕΕ θέλει να αυξήσει αυτή τη ροή κεφαλαίων για να βοηθήσει την οικονομία της να επιτύχει τους καθαρούς μηδενικούς στόχους, αλλά οι ρυθμιστικές αρχές ανησυχούν για το «greenwashing» ή την υπερβολική διόγκωση των βιώσιμων διαπιστευτηρίων για την προσέλκυση μετρητών. Υπάρχει ένα “υψηλό επίπεδο απόκλισης” μεταξύ των αξιολογητών στις γνωστοποιήσεις ανέφερε η ανακοίνωσή της.

Πηγή φωτογραφίας: Pixabay

Ευρώπη: Οι οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει 30 χρόνια μετά την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση

Σήμερα η ατζέντα μεταρρυθμίσεων της ΕΕ μοιάζει με μια σειρά από χαλαρά συνδεδεμένα μέρη, συμπεριλαμβανομένης της νομισματικής ένωσης, της οικονομικής διακυβέρνησης, της μετανάστευσης και της άμυνας. Ο σχηματισμός των πολιτικών δυνάμεων φαίνεται πιο ευνοϊκός για τις μεταρρυθμίσεις της ΕΕ το 2022 από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια. Εάν ο Μακρόν επανεκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας, οι τέσσερις μεγαλύτερες χώρες θα έχουν όλες έντονα φίλο-Ευρωπαίους ηγέτες. Η ομάδα αποτελούμενες από Αυστρία, Δανία, Ολλανδία, Σουηδία, η οποία στο παρελθόν αγωνιζόταν για περιοριστικές δημοσιονομικές πολιτικές, μπορεί να είναι λιγότερο περιοριστική, καθώς η Ολλανδία και η Αυστρία έχουν μετριάσει τη στάση τους. Ο χρόνος μεταξύ των γαλλικών βουλευτικών εκλογών τον Ιούνιο του 2022 και των ιταλικών γενικών εκλογών το 2023, θα μπορούσε επομένως να γίνει ένα παράθυρο ευκαιρίας, στο οποίο μπορούν να προωθηθούν ορισμένα σημαντικά θέματα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments