Αθλητισμός

Τσιτσιπάς – Αλισίμ 0-2: Έχασε στον τελικό του Ρότερνταμ ο Έλληνας τενίστας

Τσιτσιπάς – Αλισίμ 0-2: Έχασε στον τελικό του Ρότερνταμ ο Έλληνας τενίστας
Ο Έλληνας τενίστας παραμένει χωρίς τίτλο στα τουρνουά αυτής της κατηγορίας, φτάνοντας τους οκτώ χαμένους τελικούς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε στον τελικό του ABN AMBRO του Ρότερνταμ από τον Καναδό Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ με 2-0 σετ.

Ο Έλληνας τενίστας ηττήθηκε εύκολα στον τελικό από τον Φελίξ Οζέ-Αλιασίμ με 6-4, 6-2 και παραμένει χωρίς τίτλο στα τουρνουά αυτής της κατηγορίας, φτάνοντας τους οκτώ χαμένους τελικούς! Στον αντίποδα, ο Καναδός «έσπασε» τη δική του κακοδαιμονία, κατακτώντας τον πρώτο τίτλο του στο tour μετά από οκτώ ήττες σε τελικούς.

Ο αγώνας εξελίχθηκε σε μονόλογο του Οζέ-Αλιασίμ, απέναντι σε έναν Τσιτσιπά που δεν μπόρεσε να αντιδράσει. Ο Καναδός έκανε break στο πρώτο γκέιμ του αγώνα και από κει και πέρα κράτησε άνετα το προβάδισμα, αφού δεν απειλήθηκε ποτέ στο σερβίς του, ενώ είχε ευκαιρίες να «σπάσει» ξανά το σερβίς του Έλληνα τενίστα. Δεν το χρειάστηκε στο πρώτο σετ, το οποίο κατέκτησε με 6-4, αλλά το έκανε με το ξεκίνημα και του δεύτερου σετ.

Ο “Tsitsifast” δεν μπόρεσε ποτέ να βρει ρυθμό, ο Οζέ-Αλιασίμ έπαιζε με τρομερή αυτοπεποίθηση και σιγουριά και ουσιαστικά «τελείωσε» το ματς με ακόμη ένα break (4-1), για να φτάσει στο 6-2 και τη νίκη σε 1 ώρα και 17 λεπτά.

Τι είπε μετά τον αγώνα

“Σας ευχαριστώ πολύ. Να δώσω συγχαρητήρια στον Αλιασίμ για τον πρώτο του τίτλο. Είναι ιδιαίτερος και καταλαβαίνω πως νιώθει. Ότι προσπάθειες έχεις κάνει έχουν ανταμειφθεί. Σου εύχομαι ότι καλύτερο και πάλι συγχαρητήρια. Εύχομαι να κερδίσεις και άλλους τίτλους αλλά όχι όταν είμαι εγώ στο τουρνουά.

Δεν θα σήμαινε πολύ για μένα αυτό το τουρνουά αν δεν με καλούσε εδώ ο Ρίτσαρντ Κράιτσεκπ (σ.σ. διευθυντής του Rotterdam Open) πίστεψε σε μένα και έχω κάθε χρόνο την ευκαιρία να έρθω εδώ.

Την ομάδα μου που είναι στο πλευρό μου. Είναι όμορφο που τους έχω εδώ, είναι άνθρωποι που αγαπάω στο πλευρό μου. Υπάρχει αρκετός κόσμος που δεν είχα εδώ σήμερα όπως οι γονείς μου. Χωρίς αυτούς δεν θα ήμουν εδώ σήμερα. Ευχαριστώ Ολλανδία, ελπίζω να τα πούμε του χρόνου”.

Δείτε highlights του αγώνα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments