Διεθνή

Ο Λαβρόφ έπαθε Μακρόν: Ο Πούτιν τον έβαλε σε πιο μακρύ τραπέζι

Ο Λαβρόφ έπαθε Μακρόν: Ο Πούτιν τον έβαλε σε πιο μακρύ τραπέζι
Αλά Μακρόν και ο Λαβρόφ με τον Πούτιν να τον βάζει να καθίσει σε ακόμα μεγαλύτερο τραπέζι

Μία επανάληψη όλων όσων είδε η υφήλιος στην πρόσφατη συνάντηση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, είχαμε σήμερα. Εκείνης της επικής συνάντησης, όπου οι δύο ηγέτες κάθονται σε ένα τεράστιο τραπέζι, πιθανότατα υπονοώντας το “χάος” που τους χωρίζει. Μία συνάντηση που έγινε viral και ξεσήκωσε το Twitter.

Οι εικόνες που μετέδωσαν τα ρωσικά ΜΜΕ από τη συνάντηση του Ρώσου προέδρου  με τον υπουργό Εξωτερικών του, Σεργκέι Λαβρόφ, ήταν περίπου ανάλογες, αλλά όχι της ίδιας πολυτέλειας!

Το τραπέζι στο οποίο κάθισαν αν και μεγαλύτερο, ωστόσο δεν είχε τη μεγαλοπρέπεια του προηγούμενου….

Δείτε το τραπέζι, πιθανότατα σε κάποια αίθουσα επιχειρήσεων…

Η απάντηση του Κρεμλίνου

Η επανάληψη της εικόνας της «χαοτικής» απόστασης του προέδρου Πούτιν με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέλι Λαβρόφ, αλλά και με τον υπουργό Άμυνας εντάσσονται στα μέτρα προφύλαξης και τους περιορισμούς κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού υποστηριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντιμίτρι Πεσκόφ, τη Δευτέρα.

Το «κενό» μεταξύ του Ρώσου προέδρου και των κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησής του κατά τη διάρκεια των κρίσιμων συναντήσεών τους, διαπιστώθηκε και όπως ήταν φυσικό οι εικόνες έκαναν για μία ακόμα φορά τον γύρο του κόσμου.

Τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το Κρεμλίνο δείχνουν τον Ρώσο πρόεδρο να κάθεται σε ένα τραπέζι «σιδηρόδρομο» και τον Λαβρόφ σε απόσταση πολλών μέτρων μακριά… Η εικόνα επαναλήφθηκε και στη συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας.

Το ασυνήθιστα μεγάλων διαστάσεων τραπέζι, έγινε αμέσως (ξανά) viral κι όπως ήταν φυσικό τα σχόλια έπεσαν βροχή κι ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, έσπευσε να απαντήσει.

“Αφορά στους περιορισμούς και τις προφυλάξεις κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Τέτοια απόσταση δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση τις εργασίες. Έγιναν συζητήσεις και δόθηκαν πλήρεις αναφορές στον επικεφαλής του κράτους» σχολίασε ο Ρώσος εκπρόσωπος.

Η Ρωσία καταγράφει μια απότομη αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες. Παρόλα αυτά στη Μόσχα, αλλά και στις περισσότερες περιοχές της ρωσικής επικράτειας τα καταστήματα, τα καφέ, τα εστιατόρια και τα μπαρ λειτουργούν με ελάχιστους περιορισμούς, ενώ πολλοί εργαζόμενοι έχουν επιστρέψει στις δουλειές τους.

Η αποκάλυψη της “απόστασης” Πούτιν – Μακρόν

Μετά τη “θερμή” υποδοχή στα social media της συνάντησης Πούτιν Μακρόν στο λευκό τραπέζι “υπερπαραγωγή”, το Reuters αποκάλυψε τους λόγους της “απόστασης” .

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε σε δημοσίευμα ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν αρνήθηκε να υποβληθεί σε ρωσικό τεστ Covid-19, με συνέπεια να τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο της μεταξύ τους απόστασης.

Στον Μακρόν δόθηκαν τότε δύο επιλογές : είτε να αποδεχθεί ένα τεστ PCR στο οποίο θα τον υπέβαλαν οι ρωσικές αρχές και θα του επιτρεπόταν να κάτσει κοντά στον Πούτιν είτε, στην περίπτωση που αρνείτο, θα έπρεπε να τηρήσει αυστηρότερους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης. Κι όπως έγραψε η Ιστορία, προτίμησε τη δεύτερη…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments