Πολιτική

Δημοσκόπηση Opinion poll: Προβάδισμα της ΝΔ με 11,6 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ – Άνοδος για ΚΙΝΑΛ

Δημοσκόπηση Opinion poll: Προβάδισμα της ΝΔ με 11,6 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ  – Άνοδος για ΚΙΝΑΛ
Δημοσκόπηση Opinion poll: Διαφορά σχεδόν 12 μονάδων δείχνει η νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ενώ άνοδο σημειώνει το ΚΙΝΑΛ.

Διαφορά σχεδόν 12 μονάδων δείχνει η νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll ανάμεσα σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ ενώ άνοδο σημειώνει το ΚΙΝΑΛ. Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του tomanifesto.gr, διεξήχθη το διάστημα 7 με 12 Φεβρουαρίου, με τη ΝΔ να έχει προβάδισμα 11,6% (11,6% στην πρόθεση ψήφου και 12,4% στην αναγωγή επί των εγκύρων).

Συγκεκριμένα, αν και το κυβερνών κόμμα καταγράφει απώλειες της τάξης των 4 μονάδων, διατηρεί καθαρό προβάδισμα με 31,2%. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 19,6%, το ΚΙΝΑΛ 14,2%, το ΚΚΕ 7%, η Ελληνική Λύση 4% και το ΜέΡΑ25 2,6%.

Στην αναγωγή επί των εγκύρων τα αποτελέσματα διαμορφώνονται ως εξής:

ΝΔ: 33,2%, ΣΥΡΙΖΑ: 20,8%, ΚΙΝΑΛ: 15,1%, ΚΚΕ: 5%, Ελληνική Λύση: 4,3%, ΜέΡΑ25: 2,8%.

Για το ποιος είναι καταλληλότερος ως πρωθυπουργός

Σε ό,τι αφορά τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει πρώτος, ενώ προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία με σχεδόν 20 μονάδες.

Όχι στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών από τους πολίτες

Το 63% απορρίπτει το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρες εκλογές. Παράλληλα τάσσεται υπέρ μίας αυτοδύναμης κυβέρνησης ΝΔ μετά τις εκλογές ή σε περίπτωση συνεργασίας, προτιμάει κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ-ΚΙΝΑΛ. Συγκεκριμένα στο ερώτημα ποια Κυβέρνηση θα προτιμούσαν να προκύψει μετά από τις εκλογές, επιλέγονται κατά σειρά: Αυτοδύναμη Κυβέρνηση Ν.Δ 24,2% , Κυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ- ΚΙΝΑΛ 17,9%, Κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ 17,3% , Αυτοδύναμη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 8,4% και ακολουθούν διάφορα άλλα σχήματα, ενώ το 20,7% δεν απαντά.

Δυσαρέσκεια για την ακρίβεια

Η κοινή γνώμη πάντως εκφράζει τη δυσαρέσκεια της στο ζήτημα της ακρίβειας με το 68,9% να δηλώνει μη ικανοποιημένο και το 27,4%. να δηλώνει ικανοποιημένο. Σημειώνεται πάντως ότι κρίνονται θετικά τα μέτρα όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ και η προμήθεια των γαλλικών μαχητικών Rafale.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments