Ελλάδα

ΕΦΚΑ νομοσχέδιο: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην αρμόδια επιτροπή

ΕΦΚΑ νομοσχέδιο: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία στην αρμόδια επιτροπή
ΕΦΚΑ νομοσχέδιο: Ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η πρώτη επεξεργασία του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ, το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής η πρώτη επεξεργασία του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ, το οποίο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου ψήφισε μόνο η ΝΔ ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΕΛΛΥ και ΜέΡΑ25 καταψήφισαν.

Χατζηδάκης: «Εσείς υπερασπίζεστε τις μειοψηφίες στον ΕΦΚΑ και εμείς τους ανυπεράσπιστους πολίτες»

Από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας σημείωσε: «Έχω φέρει στη Βουλή άλλο ένα «κατάπτυστο» νομοσχέδιο, σεβόμενος την παράδοση της Ολυμπιακή Αεροπορία, του ΟΣΕ, της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ, της διάσωσης της ΔΕΗ, του Νόμου για την Προστασία της Εργασίας. Είμαστε υπερήφανοι για αυτό το νομοσχέδιο, το οποίο κάνει μια βαθιά και ουσιαστική τομή αποτελεσματικότητας στον πιο προβληματικό και πολύπαθο οργανισμό του Δημοσίου». Αυτό υπογράμμισε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης στη σημερινή του τοποθέτηση κατά την κατ’ άρθρο συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής. Επέκρινε μάλιστα την αντιπολίτευση για εμπάθεια και κομματικό φανατισμό, που την οδήγησε να αγνοήσει μια σειρά διατάξεων που διευκολύνουν τους πολίτες.

Οι διατάξεις αυτές είναι:

  • 1. Η κατάργηση της προεγγραφής μη μισθωτών στον ΕΦΚΑ με την έναρξη της δραστηριότητας, που διευκολύνει την διαδικασία έναρξης ή μεταβολής στην Εφορίας.
  • 2. Η επιλογή ασφαλιστικού φορέα για ασφαλισμένους με διπλή ιδιότητα που διευκολύνει γιατρούς, δικηγόρους και μηχανικούς, μια παρέμβαση που «υποστηρίζεται από τους φορείς που καλύπτουν αυτές τις επαγγελματικές ομάδες, αλλά πέρασε απαρατήρητη από την αντιπολίτευση»
  • 3. Η κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος για τις επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές λόγω τις χιονοκαταιγίδας «Ελπίς» στις 25-26 Ιανουαρίου
  • 4. Η χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας για οφειλές κάτω από 100 ευρώ στον ΕΦΚ, μια «ρύθμιση κοινής λογικής που αφορά 130.000 συμπολίτες μας, αλλά δεν θέσπισε καμία κυβέρνηση μέχρι τώρα».
  • 5. Η ρύθμιση για 10 επιπλέον ημέρες μετ ‘αποδοχών στους γονείς παιδιών με σπάνια νοσήματα. «Κάνουμε το αυτονόητο και δίνουμε μια επιπλέον άδεια πέρα από τις γονικές άδειες που ήδη υφίστανται και τις ρυθμίσεις για την Προστασία της Εργασίας» «Περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον να δω πώς θα τοποθετηθείτε έναντι όλων αυτών των ρυθμίσεων στην κατ’ άρθρο ψηφοφορία. Και θα έρθουν και άλλες τρισκατάρατες ρυθμίσεις όπως αυτές που ανέφερα στις τροπολογίες που θα καταθέσουμε. Γιατί ακόμα και σε αυτονόητες διατάξεις χωρίς κομματικό χρώμα, ο φανατισμός και η εμπάθεια εμποδίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πουν μια καλή κουβέντα. Γιατί έχουν υιοθετήσει έναν τοξικό πολιτικό λόγο που τους απομονώνει από το μέσο ψηφοφόρο !», είπε ο κ. Χατζηδάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments