Nέα της αγοράς

Είσοδος Μασούτη στην Κρήτη και σύμπραξη με Synka

Είσοδος Μασούτη στην Κρήτη και σύμπραξη με Synka
Χαρακτηριστικό των προοπτικών που δίνει η νέα εταιρεία, είναι ότι με βάση το σχέδιο απόσχισης, προσφέρει τη δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας νέων καταστημάτων.

Στην εξαγορά του 50% των δραστηριοτήτων της κρητικής συνεταιριστικής αλυσίδας Synka προχωράει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Διαμαντής Μασούτης ΑΕ. Στο πλαίσιο της συμφωνίας που αναμένεται να ανακοινωθεί ακόμα και μέσα στην ήμερα, προβλέπεται η απόκτηση και των δραστηριοτήτων που διατηρεί με καταστήματα ο Synka στην Κέρκυρα αλλά και μέσω της πρώην Βιδάλης στις Κυκλάδες. Η εταιρεία βρίσκεται ανάμεσα στις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες λιανικού εμπορίου στην Ελλάδα. Μασούτη

Στη νέα εταιρεία περνούν όλες οι δραστηριότητες του Ομίλου Synka που αφορούν τη χονδρική και λιανική πώληση αγαθών

Για το σκοπό της συγκεκριμένης σύμπραξης ήδη ο Synka είχε προχωρήσει σε απόφαση για απόσχιση του κλάδου λιανικής και δημιουργία νέας εταιρείας. Στη νέα εταιρεία περνούν όλες οι δραστηριότητες του Ομίλου Synka που αφορούν τη χονδρική και λιανική πώληση αγαθών και ειδών σούπερ μάρκετ, καθώς και στην αποθήκευση και διανομή των πρϊόντων προς εξυπηρέτηση των ιδίων αλλά και συνεργαζόμενων σούπερ μάρκετ.

Χαρακτηριστικό των προοπτικών που δίνει η νέα εταιρεία, είναι ότι με βάση το σχέδιο απόσχισης, προσφέρει τη δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας νέων καταστημάτων, τόσο στην Κρήτη όσο και στο σύνολο των νησιών του Αιγαίου αλλά και στην Κέρκυρα. Σε ότι αφορά τις οικονομικές επιδόσεις, το 2020 ο τζίρος ανήλθε στα 186,2 εκατ. ευρώ από 189,17εκατ. ευρώ. που ήταν το 2019 με καθαρά κέρδη ετά από φόρους να ανέρχονται στις 524 χιλ. ευρώ, από 686,6 χιλ. ευρώ το 2019.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments