Ελλάδα

Metoo Ελλάδα: Δίωξη και σε πέμπτο ηθοποιό για βιασμό

Metoo Ελλάδα: Δίωξη και σε πέμπτο ηθοποιό για βιασμό
Metoo Ελλάδα: Στο φως βγήκε μία νέα δίωξη σε ηθοποιό που κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση.

Από ότι φαίνεται ο κύκλος των βιασμών στο καλλιτεχνικό χώρο δεν έχει κλείσει, καθώς μία νέα καταγγελία έρχεται στο φως.  H πέμπτη κατά σειρά ποινική δίωξη σε βάρος ηθοποιού στο πλαίσιο του κινήματος του #metoo ασκήθηκε από τον εισαγγελέα πρωτοδικών Κώστα Σπυρόπουλο, ο οποίος σήκωσε το βάρος όλων των ερευνών.

Η δίωξη αυτή τη φορά στρέφεται σε βάρος γνωστού ηθοποιού ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και μη, τετελεσμένο και σε απόπειρα, που αφορά σε τέσσερις γυναίκες οι οποίες κατήγγειλαν τη δράση του στη δικαιοσύνη.

Προς αρχειοθέτηση τέσσερις καταγγελίες

Σύμφωνα με πληροφορίες, με την εισαγγελική διάταξη, αρχειοθετούνται ωστόσο τέσσερις πράξεις που έχουν επίσης καταγγελθεί από τα θύματα. Αυτό ωστόσο που βάρυνε για την άσκηση της δίωξης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι η διαχρονική δράση του κατηγορουμένου η οποία φέρεται να ξεκινά 2008 και να εκτείνεται έως το 2015, αλλά και η πληθώρα των καταγγελιών σε βάρος.

Εκτός μάλιστα από τις περιπτώσεις για τις οποίες ασκήθηκε η δίωξη, υπάρχουν και μαρτυρικές καταθέσεις και άλλων γυναικών(4-5) που έχουν τον έχουν καταγγείλει για κακοποιητική δράση.

Αρνήθηκε τις κατηγορίες

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, ο ηθοποιός αρνήθηκε, με τις έγγραφες εξηγήσεις του, όσα του αποδίδονται και ισχυρίστηκε ότι οι καταγγέλλουσες τον είχαν ερωτευτεί. Ακολούθησε όμως και νέος συμπληρωματικός κύκλος καταθέσεων των θυμάτων που επέμειναν στις αρχικές τους μαρτυρίες..

Η υπόθεση ανατέθηκε σε ανακριτή ο οποίος αναμένεται να καλέσει σε απολογία τον κατηγορούμενο ηθοποιό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments