Διεθνή

Ουκρανία: Νέες επιθέσεις εναντίον τους, καταγγέλλουν οι φιλορώσοι αντάρτες

Ουκρανία: Νέες επιθέσεις εναντίον τους, καταγγέλλουν οι φιλορώσοι αντάρτες

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία Αρχείου

Ο ήχος των βομβαρδισμών ακούγεται στην πόλη αυτή, η οποία επλήγη και χθες από βομβαρδισμό που προκάλεσε ζημιές σε νηπιαγωγείο.

Φιλορώσοι αυτονομιστές αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία κατηγόρησαν τις ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις πως βομβάρδισαν σήμερα χωριό με πυροβολικό, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Η αυτοανακηρυγμένη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν συνολικά 29 παραβιάσεις της κατάπαυσης του πυρός από μονάδες του ουκρανικού στρατού, μετέδωσε εξάλλου το TASS.

Βομβαρδισμοί σε εξέλιξη στο ανατολικό μέτωπο της πολύπαθης  χώρας

Βομβαρδισμός βρίσκεται σε εξέλιξη κοντά στην Στανίτσια Λουχάνσκα, πόλη της ανατολικής Ουκρανίας που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων, σύμφωνα με πληροφορίες δημοσιογράφων του Γαλλικού Πρακτορείου (AFP) που βρίσκονται επί τόπου.

Ο ήχος των βομβαρδισμών ακούγεται στην πόλη αυτή, η οποία επλήγη και χθες από βομβαρδισμό που προκάλεσε ζημιές σε νηπιαγωγείο.

Οι αντάρτες λένε ότι βομβαρδίστηκαν εκ νέου από κυβερνητικές δυνάμεις

Οι υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία κατηγόρησαν και χθες τις δυνάμεις του Κιέβου ότι τους επιτέθηκαν με όλμους και εκτοξευτήρες ρουκετών, με την ουκρανική πλευρά να διαψεύδει.

Το Κίεβο και οι φιλορώσοι αντάρτες αλληλοκατηγορούνται για την κλιμάκωση της έντασης, την αύξηση των πληγμάτων με πυροβόλα και ολμοβόλα κατά μήκος της γραμμής επαφής από χθες Πέμπτη, εντείνοντας τους φόβους των δυτικών ότι η Ρωσία, που έχει συγκεντρώσει πάνω από 100.000 στρατιωτικούς στα σύνορα της Ουκρανίας, μπορεί να εμπλακεί στον πόλεμο στο Ντονμπάς.

Νέα αποχώρηση δυνάμεων ανακοινώνει η Ρωσία -«Φεύγουν, αλλά… παραμένουν», λέει η Δύση

Την ίδια ώρα η Ρωσία διαβεβαιώνει ότι συνεχίζει την απόσυρση κάποιων από τις δυνάμεις της που είχαν αναπτυχθεί σε τομείς κοντά στην Ουκρανία. Αρκετές μηχανοκίνητες μονάδες πεζικού των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων επέστρεψαν στις βάσεις στους στο Νταγκεστάν και στην Τσετσενία μετά το πέρας των γυμνασίων στα οποία έλαβαν μέρος στην Κριμαία, μεταδίδει το Interfax.

Το ίδιο πρακτορείο ανέφερε ότι τρένο με άρματα μάχης αναχώρησε για τη βάση τους στο Νίζνι Νοβγκορόντ, χωρίς να διευκρινίσει ωστόσο από πού ακριβώς, ενώ το TASS μετέδωσε ότι κάπου 30 φορτηγά με στρατιώτες και εξοπλισμό μονάδων του δυτικού στρατιωτικού τομέα επιστρέφουν στη βάση τους, επίσης χωρίς να διευκρινίσει από πού έφυγαν. Η Ρωσία ανακοίνωσε επίσης ότι 10 βομβαρδιστικά Σουχόι Su-24 μετακινήθηκαν από τη βάση τους στην Κριμαία σε άλλες αεροπορικές βάσεις, στο πλαίσιο γυμνασίων.

Οι κινήσεις των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας παρακολουθούνται στενά το τελευταίο διάστημα, με την Ουκρανία και τη Δύση να αμφισβητούν τις διαβεβαιώσεις της Μόσχας περί απόσυρσης δυνάμεων, αντιτείνοντας πως απλώς αντικαθίστανται ορισμένες μονάδες και υλικό.

«Δεν έχουμε δει αποδείξεις ότι ρωσικές δυνάμεις απομακρύνονται από ουκρανικές μεθοριακές περιοχές. Η Ρωσία μπορεί να εισβάλει απροειδοποίητα», αναφέρει το βρετανικό υπουργείο Άμυνας σε ανάρτησή του στο Twitter.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments