Διεθνή

Τράπεζες: Limit up για τους μισθούς στην Wall Street

Τράπεζες: Limit up για τους μισθούς στην Wall Street

Πηγή Φωτογραφίας: The Wall Street Experience

Τράπεζες: Ανέβηκαν στο μαξίμουμ οι μισθοί των νέων τραπεζιτών της Wall Street, ενώ κάποιοι επιλέγουν την έξοδο λόγω εξουθένωσης.

Οι επενδυτικές τράπεζες στις ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει ξανά να επενδύουν και να προσλαμβάνουν νέους σε ηλικία τραπεζίτες. Μάλιστα η αγορά έχει γίνει, τόσο ανταγωνιστική που τα τραπεζικά ιδρύματα έχουν αυξήσει τους μισθούς των στελεχών τους.

Εν μέσω της μεγάλης αύξησης στον τομέα συγχωνεύσεων και εξαγορών εν μέσω της πανδημίας, οι εταιρείες της Wall Street δυσκολεύονται να προσελκύσουν νέα ταλέντα για την εκπλήρωση των deals. Οι νεότεροι τραπεζίτες, επίσης, φαίνεται πως «αποδημούν» μαζικά από τον εξαιρετικά απαιτητικό τομέα, λόγω εξουθένωσης (burnout).

Νέος γύρος αυξήσεων μισθών

Ως αποτέλεσμα, οι επενδυτικές τράπεζες προσφέρουν τεράστια ποσά για να κρατήσουν όσους νεότερους τραπεζίτες έχουν. Αν και ο τελευταίος γύρος μισθολογικών αυξήσεων έγινε το καλοκαίρι, εταιρείες όπως JPMorgan, Citigroup και BofA έχουν ανακοινώσει ήδη νέο γύρο αυξήσεων.

Ο βασικός ετήσιος μισθός για πρωτοετείς αναλυτές στον τομέα του investment banking κυμαίνεται στα $100.000, σε σχέση με $85.000 πριν από ένα έτος. Ακόμα και τα στελέχη υψηλότερων βαθμίδων απολαμβάνουν αύξηση των μισθών τους, αν και τα επίπεδα διαφέρουν αναλόγως με την εταιρεία.

Οι βαθμίδες

Αρκετοί νέοι αναλυτές θητεύουν στις τράπεζες αυτές για μια 2ετία πριν προχωρήσουν στην απόκτηση ενός ΜΒΑ ή μιας καριέρας σε επιχειρήσεις. Οι υπόλοιποι αναλυτές θα πρέπει να περάσουν 3 έτη ως associates (στις θέσεις associate 1, 2 και 3) πριν -και αν- καταφέρουν να γίνουν αντιπρόεδροι.

Αρκετοί απόφοιτοι προγραμμάτων ΜΒΑ χωρίς προϋπηρεσία στον τομέα του investment banking εισέρχονται στην εταιρεία ως «foundational associate/associate 0» και πρέπει να περάσουν μερικούς μήνες στην τράπεζα πριν προσληφθούν ως associate 1.

Παρακάτω πίνακας με τους  βασικούς μισθούς αναλυτών στον τομέα investment banking 12 εταιρειών της Wall Street

Με πληροφορίες από το Business Insider

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments