Διεθνή

Ουκρανικό: Ενώπιον δύσκολης επιλογής ο Ζελένσκι, ενώ η κρίση κλιμακώνεται

Ουκρανικό: Ενώπιον δύσκολης επιλογής ο Ζελένσκι, ενώ η κρίση κλιμακώνεται

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία Αρχείου

"Η τελική απόφαση θα ληφθεί τις επόμενες ώρες" και ο Ζελένσκι μπορεί να αλλάξει γνώμη.

Αντιμέτωπος με μία εξαιρετικά δύσκολη επιλογή, βρίσκεται ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σχετικά με την εξελισσόμενη και ολοένα κλιμακούμενη κρίση στη χώρα του. Θα πρέπει να ταξιδέψει στο Μόναχο της Γερμανίας το Σάββατο για να μιλήσει σε ηγέτες στη Διάσκεψη Ασφαλείας ή να παραμείνει στην Ουκρανία καθώς οι εντάσεις συνεχίζουν να αυξάνονται εν μέσω φόβων για μια πιθανή ρωσική εισβολή;

“Παρατηρούμε την κατάσταση…”

Το NBC News μετέδωσε την Παρασκευή ότι: “Ο Ζελένσκι μπορεί να ακυρώσει τα σχέδια συμμετοχής του στη Διάσκεψη Ασφαλείας στη Γερμανία αυτό το Σαββατοκύριακο λόγω της κλιμακούμενης κρίσης με τη Ρωσία, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του…”.

“Σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος Ζελένσκι σχεδίαζε να παραστεί στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου”, ανέφερε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε: “Τώρα παρατηρούμε την κατάσταση, η οποία γίνεται όλο και πιο δραματική”.

Ο Λευκός Οίκος Ανησυχεί

Σύμφωνα με το NBC News, η κυβέρνηση Μπάιντεν φέρεται να ανησυχεί ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να εκμεταλλευτεί την απουσία του Ζελένσκι από την Ουκρανία.

“Ερωτηθείς αν κάποιος από την κυβέρνηση Μπάιντεν είχε μεταφέρει στην κυβέρνηση Ζελένσκι ότι οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ δεν πιστεύουν ότι είναι καλή ιδέα να φύγει από τη χώρα αυτή τη στιγμή, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ned Price αρνήθηκε να απαντήσει ξεκάθαρα. “Έχουμε επισημάνει ότι αυτή είναι μια απόφαση που πρέπει να την λάβει ο ίδιος”, δήλωσε ο Price.

“Μπορεί να αλλάξει γνώμη ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι”

“Ο Ζελένσκι είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσει για τη διάσκεψη σήμερα το πρωί, αλλά “αν υπάρξει δραματική κλιμάκωση ή κάποια ανησυχητικά μηνύματα, τότε μπορεί να αλλάξει γνώμη”, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

“Η τελική απόφαση θα ληφθεί τις επόμενες ώρες”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments