Πολιτική

Μητσοτάκης από Μόναχο: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να ελέγξει ΜΜΕ και Δικαιοσύνη – Η Δημοκρατία άντεξε

Μητσοτάκης από Μόναχο: Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε να ελέγξει ΜΜΕ και Δικαιοσύνη – Η Δημοκρατία άντεξε
Μητσοτάκης από Μόναχο: Στο Μόναχο βρέθηκε την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να συμμετάσχει στις εργασίες της Διάσκεψης Ασφαλείας της βαυαρικής πρωτεύουσας.

Στο Μόναχο βρέθηκε την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να συμμετάσχει στις εργασίες της Διάσκεψης Ασφαλείας της βαυαρικής πρωτεύουσας. Ο πρωθυπουργός έλαβε μέρος σε συζήτηση με θέμα «Stemming the Illiberal Tide: The Global Challenge of Eroding Democracy», στην οποία συμμετείχαν επίσης η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Νάνσι Πελόζι, και η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Κριστίνε Λάμπρεχτ.

Στο επίκεντρο η οικονομία και το πολιτικό σκηνικό της χώρας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε κατά τη διάρκεια της παρέμβασής του για την οικονομική κρίση και τα αποτελέσματα που έφερε αυτή στον πολιτικό χώρο της Ελλάδας. «Το 2010, πριν 11 χρόνια, μια μεγάλη οικονομική κρίση φτωχοποίησε μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού», είπε ο πρωθυπουργός, και συνέχισε αναφέροντας πως πολύς κόσμος τότε πήρε εχθρική στάση απέναντι σε εκείνους που θεωρούσε «σωστά ή λανθασμένα» υπεύθυνους για τη λιτότητα που είχε επιβληθεί στη χώρα.

Έτσι, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οδηγηθήκαμε σε μια αλλαγή στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, με την εκλογή ενός κόμματος από την Αριστερά το οποίο συγκυβέρνησε με ένα που βρίσκεται πιο δεξιά από τη Νέα Δημοκρατία, όσον αφορά στις πολιτικές του θέσεις. «Όσο κι αν προσπάθησε να ελέγξει τα ιδιωτικά ΜΜΕ και να επηρεάσει τη Δικαιοσύνη, οι θεσμοί της Δημοκρατίας άντεξαν», είπε ο πρωθυπουργός.

«Η κυβέρνηση αυτή κέρδισε τις εκλογές, επειδή υποσχέθηκε λύσεις σε έναν λαό που, αν και γνώριζε πως αυτές οι λύσεις δεν μπορούν να γίνουν πραγματικότητα, έδωσε μια ευκαιρία, επειδή είχε χάσει την εμπιστοσύνη του στα πολιτικά κόμματα», επισήμανε στη συνέχεια.

 (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Τι είπε για το ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι: «οι θεσμοί και η δημοκρατία άντεξαν» και για αυτό τελικά εκλέχθηκε η Νέα Δημοκρατία, επειδή υπήρχαν «θεσμικά θεμέλια». Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως το κόμμα του κάνει ό,τι υποσχέθηκε και γι’ αυτό είναι δημοφιλές και επιτυχημένο, εκπλήσσοντας τον κόσμο ευχάριστα, αφού συνηθίζεται ένα πολιτικό κόμμα να κάνει τα αντίθετα από όσα υπόσχεται. «Σημασία έχουν η ωρίμανση της δημοκρατίας και τα θεσμικά θεμέλια, η δημοκρατία άντεξε και αντέχει και, επειδή περάσαμε από αυτήν τη δύσκολη περίοδο, είμαστε ισχυρότεροι οικονομικά, θεσμικά και δημοκρατικά», σημείωσε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments