Διεθνή

Ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών εν μέσω πυρών στο Ντονμπάς, με δημοσιογράφους

Ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών εν μέσω πυρών στο Ντονμπάς, με δημοσιογράφους

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία Αρχείου

Ο υπουργός Εσωτερικών Ντένις Μοναστίρσκι, μέλος του ουκρανικού κοινοβουλίου, όπως επίσης και 25 ξένοι δημοσιογράφοι, βρέθηκαν κάτω από πυρά όλμων στις θέσεις της 30ης Ταξιαρχίας.
O Άντον Γερασένκο αναφέρει ότι ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας βρέθηκε εν μέσω πυρών στο πλαίσιο της  επίσκεψής του στο Ντονμπάς, με ξένους δημοσιογράφους.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Ντένις Μοναστίρσκι, βρέθηκε εν μέσω πυρών στην νοτιοανατολική Ουκρανία (Ντονμπάς) μαζί με Ουκρανούς νομοθέτες και ξένους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους το Σάββατο (19/02) στις πρώτες γραμμές, ανέφερε ο σύμβουλος του υπουργού Άντον Γερασένκο.

Εν μέσω πυρών και 25 ξένοι δημοσιογράφοι

Το Σάββατο, το ουκρανικό κόμμα «Υπηρέτης του Λαού» ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στο Ντονμπάς, μέλη του Verkhovna Rada και ξένοι δημοσιογράφοι βρέθηκαν εν μέσω πυρών και εκκένωσαν σε καταφύγιο.
«Ο υπουργός Εσωτερικών Ντένις Μοναστίρσκι, μέλος του ουκρανικού κοινοβουλίου, όπως επίσης και 25 ξένοι δημοσιογράφοι, βρέθηκαν κάτω από πυρά όλμων στις θέσεις της 30ης Ταξιαρχίας», έγραψε ο Γερασένκο στο Facebook.
Πρόσθεσε δε πως «δημοσιογράφοι από το CNN, το FOXnews, την Washington post, την New York Times, την Voice of America μπορούν να δουν από μόνοι τους ποιος πραγματικά προετοίμαζε μία επίθεση στην φιλειρηνική Ουκρανία».

Ντονμπάς: Δημοσιογράφοι του ΑFP και του CNN δέχθηκαν πυρά

Μεταξύ εκείνων που δέχθηκαν πυρά στο Ντονμπάς, μαζί με τον υπουργό Εσωτερικών της Ουκρανίας, Ντένις Μοναστίρσκι, ήταν και δημοσιογράφοι από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) και το CNN, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο (19/02).
Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του CNN, «μια ομάδα δημοσιογράφων, μεταξύ των οποίων του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) και του CNN, δέχθηκαν πυρά το Σάββατο (19/02), όταν συνόδευαν τον υπουργό Εσωτερικών της Ουκρανίας στην πρώτη γραμμή».

Ο Γερασένκο επισήμανε ότι «από θαύμα» κανείς δεν τραυματίστηκε.

Το CNN μετέδωσε ότι στην ομάδα των ξένων δημοσιογράφων που συνόδευαν τον Ουκρανό υπουργό που βρέθηκαν κάτω από πυρά, περιλαμβάνονταν και δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP).
Η κατάσταση στη γραμμή επαφής στο Ντονμπάς κλιμακώθηκε αυτήν την εβδομάδα, με τις αυτοαποκαλούμενες Λαϊκές Δημοκρατίες του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσκ (DPR και LPR αντίστοιχα) να αναφέρουν συνεχείς βομβαρδισμούς οικισμών του Ντονμπάς από δυνάμεις του Κιέβου, που παραβιάζουν τις ειρηνευτικές συμφωνίες του Μινσκ.
Την Παρασκευή (18/02), DPR και LPR ανακοίνωσαν την εκκένωση των πολιτών τους προς την περιοχή του Ροστόφ της Ρωσίας εν μέσω φόβων για επίθεση από τις ουκρανικές δυνάμεις.
Από το βράδυ του Σαββάτου, οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν βομβαρδίσει δεκάδες οικισμούς στην αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ στα νοτιοανατολικά της Ουκρανίας, περιλαμβάνοντας τα προάστια του Ντονέτσκ, με τη χρήση πυροβολικού που απαγορεύεται από τις συμφωνίες του Μινσκ, όπως ανέφερε η αποστολή της DPR στο Κοινό Κέντρο Ελέγχου και Συντονισμού του Καθεστώτος κατάπαυσης του πυρός (JCCC), τις πρώτες ώρες της Κυριακής (20/02).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments