Διεθνή

Θετική στον κορωνοϊό η βασίλισσα Ελισάβετ

Θετική στον κορωνοϊό η βασίλισσα Ελισάβετ

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία Αρχείου

Η Βασίλισσα είναι τριπλά εμβολιασμένη και αντιμετωπίζει ήπια συμπτώματα.

Λίγες ημέρες μετά από τη διάγνωση του γιου της πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου με Covid-19, που βρέθηκε για δεύτερη φορά θετικός στην Covid-19,  η Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ που φέτος γιορτάζει τον πλατινένιο Ιωβηλαίο της, κλείνοντας 70 ολόκληρα χρόνια στον Βρετανικό Θρόνο, βρέθηκε επίσης  θετική στον κορωνοϊό.

Η αρχηγός του βρετανικού κράτους νόσησε αφού επιβεβαιώθηκε ότι είχε άμεση επαφή με τον μεγαλύτερο γιο και διάδοχο του θρόνου τον πρίγκιπα της Ουαλίας, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον ιό την περασμένη εβδομάδα.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ του Ηνωμένου Βασιλείου προσβλήθηκε από την Covid-19, ανακοίνωσαν τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ. Η μονάρχης, 95 ετών, βρέθηκε θετική στον ιό και αντιμετωπίζει «ήπια συμπτώματα». Η ανακοίνωση έγινε λίγες μόλις εβδομάδες αφότου η μακροβιότερη μονάρχης πλέον στον κόσμο, γιόρτασε το ιστορικό Πλατινένιο Ιωβηλαίο των 70 ετών στον θρόνο στις 6 Φεβρουαρίου.

Η επίσημη ανακοίνωση από το Παλάτι

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους: «Επιβεβαιώνουμε ότι η Βασίλισσα βρέθηκε σήμερα θετική στην Covid-19. Η Μεγαλειότητά της αντιμετωπίζει ήπια συμπτώματα κρυολογήματος, αλλά αναμένεται να συνεχίσει τις υποχρεώσεις στο Ουίνδσορ την ερχόμενη εβδομάδα. Θα συνεχίσει να λαμβάνει ιατρική φροντίδα και θα ακολουθεί όλες τις κατάλληλες οδηγίες».

Η ανησυχία είναι έκδηλη σε ολόκληρο το έθνος για τη Βασίλισσα, δεδομένης της προχωρημένης ηλικίας της και του φόβου για την υγεία της τους τελευταίους μήνες. Οι γιατροί της βασίλισσας θα είναι σε ετοιμότητα για να φροντίζουν και να παρακολουθούν την αρχηγό του κράτους, με υπεύθυνο τον καθηγητή Huw Thomas.

Η μονάρχης πραγματοποίησε την πρώτη της μεγάλη δημόσια εμφάνιση εδώ και περισσότερους από τρεις μήνες το Σάββατο 5 Φεβρουαρίου, την παραμονή του Ιωβηλαίου, στο Sandringham House. Έκοψε μια τούρτα και χρησιμοποίησε ένα μπαστούνι για να ξεκουραστεί.

Η βασίλισσα είναι τριπλά εμβολιασμένη αλλά οι γιατροί της είχαν συστήσει να ξεκουραστεί από τα μέσα Οκτωβρίου, αφού ακύρωσε μια σειρά από αρραβώνες και πέρασε μια νύχτα στο νοσοκομείο κάνοντας προκαταρκτικές εξετάσεις.

Πιστεύεται ότι πέρασε χρόνο με τον Κάρολο την Τρίτη στις 8 Φεβρουαρίου, όταν δέχθηκε επίσκεψή του στο σπίτι της στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments