Πολιτισμός

Φράνσις Μπέικον στο Λονδίνο

Φράνσις Μπέικον στο Λονδίνο
Ο πίνακας "Turning Figure" (1963) του Φράνσις Μπέικον ανήκει σε μια από τις πιο δημιουργικές περιόδους στην καριέρα του γνωστού ζωγράφου.

Πίστευε ότι μπορούσε να προσεγγίσει τον πυρήνα του ανθρώπου παρατηρώντας τη συμπεριφορά του ζώου. Τη γνώριζε άλλωστε: από τους στάβλους του πατέρα του, από το κυνήγι αλεπούς στο οποίο εκείνος τον τραβολογούσε, από τα σφαγεία που επισκεπτόταν στο Βερολίνο.

φωτογραφία – ελculture

Τελικά, ο Φράνσις Μπέικον (1909-1992) άφησε πίσω του πίνακες που μέχρι σήμερα αναστατώνουν τον θεατή, με φιγούρες απόκοσμες, ανθρωπόμορφες ή τερατόμορφες, που δεν κρύβουν την ασχήμια τους.

Πολλές από αυτές, προερχόμενες από την πεντηκονταετή καριέρα του Μπέικον, φιλοξενούνται εδώ και λίγες ημέρες σε μια μεγάλη και πολυαναμενόμενη έκθεση της Βασιλικής Ακαδημίας Τεχνών του Λονδίνου, με τίτλο «Francis Bacon: Man and Beast»: θα διαρκέσει έως τις 17 Απριλίου.

φωτογραφία – DW

Ο πίνακας “Turning Figure” (1963) του Φράνσις Μπέικον ανήκει σε μια από τις πιο δημιουργικές περιόδους στην καριέρα του γνωστού ζωγράφου.

Σε αυτό το βίντεο του Sotheby’s, ο Μπέικον μιλά αρχικά για την ανθρώπινη συμπεριφορά, ενώ παράλληλα αποκαλύπτει ποιες ήταν οι σκέψεις του πίσω από τη δημιουργία των πορτρέτων του, τα περισσότερα εκ των οποίων απεικονίζουν μια ακαθόριστη μορφή ή φιγούρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments