Ελλάδα

Euroferry Olympia: Πλάνα από το εσωτερικό του πλοίου

Euroferry Olympia: Πλάνα από το εσωτερικό του πλοίου
Euroferry Olympia: Βίντεο από το εσωτερικό του πλοίου δημοσίευσε η Πυροσβεστική, όπου πλέον υπάρχουν μόνο καπνοί και όχι φωτιά.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες των διασωστών για τον εντοπισμό των αγνοουμένων στο πλοίο Euroferry Olympia. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διασώστες βρήκαν την Κυριακή την απανθρακωμένη σορό ενός άνδρα στο γκαράζ 2 του φλεγόμενου Euroferry Olympia οι άντρες της ΕΜΑΚ.

Στο πλοίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο τρίτο κατάστρωμα τα ξημερώματα της Παρασκευής, 18 Φεβρουαρίου, και ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Πρίντεζι.

Το εσωτερικό του πλοίου

Στο εσωτερικό του πλοίου φέρεται, πλέον, ότι δεν υπάρχουν φλόγες παρά μόνο καπνοί, ενώ έχει οδηγηθεί ρυμουλκούμενο στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κέρκυρας, όπου ρυμουλκά σκάφη συνεχίζουν τις ρίψεις νερού για να επιτευχθούν η ψύξη των μεταλλικών επιφανειών και η πτώση των θερμοκρασιών. Σε πολλά σημεία του Euroferry Olympia, κατά την κατάσβεση της φωτιάς, η θερμοκρασία ξεπέρασε τους 500 βαθμούς Κελσίου.

Εικόνες από το εσωτερικό του πλοίου έδωσε στη δημοσιότητα η Πυροσβεστική. Σε βίντεο διακρίνονται οι Πυροσβέστες να βρίσκονται μέσα στο πλοίο με ειδικές στολές και εξοπλισμό που τους προστατεύει από τις υψηλές θερμοκρασίες και τα επικίνδυνα αέρια που εκλύονται. Το σημείο όπου προχωρούν μάλιστα φαίνεται να έχει φθαρεί σημαντικά από την πύρινη λαίλαπα.

Σε άλλο βίντεο διακρίνονται μερικά από τα φορτηγά που έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή, ενώ από πίσω τους αναδύονται πυκνοί μαύροι καπνοί.

42 έμπειρα στελέχη της ΕΜΑΚ θα επιχειρήσουν στο φλεγόμενο πλοίο

Σημειώνεται ότι νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι η δύναμη της ΕΜΑΚ που βρίσκεται, ήδη, στο σημείο όπου είναι αγκυροβολημένο το πλοίο αναμένεται να ενισχυθεί σήμερα από 42 έμπειρα στελέχη της Πυροσβεστικής, τα οποία θα επιχειρήσουν σε όλο το πλοίο προκειμένου να εντοπίσουν τους αγνοούμενους.

Δεν αποκλείεται να γίνει προσπάθεια για τη διάνοιξη των πορτών στα γκαράζ του πλοίου, όπου οι πόρτες είναι πυροστεγείς και έχουν κλείσει. Εκτός από τη θερμοκρασία μέσα στο πλοίο, οι αναθυμιάσεις και οι καπνοί είναι ιδιαίτερα τοξικοί.

Υπενθυμίζεται ότι άνδρες της ΕΜΑΚ που ανέβηκαν εκ νέου, χθες, στο φλεγόμενο πλοίο εντόπισαν τη σορό ενός 58χρονου οδηγού σε καμπίνα φορτηγού στο γκαράζ 2.

Το πλοίο έχει προσδεθεί σε ρυμουλκό

Το πλοίο έχει ήδη προσδεθεί από ρυμουλκό και δεν κινδυνεύει πλέον να παρασυρθεί και να προσαράξει στα αβαθή ή να προσκρούσει επάνω σε κάποιο άλλο πλοίο. Η κατάσβεση της πυρκαγιάς στο πλοίο επιχειρείται από τα ρυμουλκά καθώς και τα πυροσβεστικά πλοία της Πυροσβεστικής.

Δίπλα στο φλεγόμενο πλοίο βρίσκονται η φρεγάτα Ύδρα του Πολεμικού Ναυτικού, πυροσβεστικό πλοίο, ναυαγοσωστικό σκάφος, δύο πλωτά και ένα αντιρρυπαντικό σκάφος του λιμενικού σώματος, έξι ρυμουλκά, δύο ακόμα παραπλέοντα πλοία, ενώ εναλλάξ πετούν  ένα ελικόπτερο του Λιμενικού, ένα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα του Πολεμικού Ναυτικού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments