Focus

Τα 15 πράγματα που ίσως δεν μάθατε ποτέ για τον Τιτανικό

Τα 15 πράγματα που ίσως δεν μάθατε ποτέ για τον Τιτανικό
Η αυταπάρνηση του άγγλου ιερέα, ένα μακάβριο δείπνο αξίας 12.000 δολαρίων, το διπλό φιλμάκι με την ερωτική σκηνή της Κέιτ Γουίνσλετ και άλλες ιστορίες που στοιχειώνουν τη μεγαλύτερη ναυτική τραγωδία όλων των εποχών.

Το σίγουρο είναι αρκετά γεγονότα, όπως αποκαλύφθηκαν στα επόμενα χρόνια αναδεικνύουν μικρές, άγνωστες ιστορίες των επιβατών του «Τιτανικού», όπως και άλλα γεγονότα που είχαν να κάνουν με το πλοίο. Κάποια από αυτά -υπάρχουν χιλιάδες- είναι τα εξής:

1. Ο μόνος Ιάπωνας που επέζησε του ναυαγίου έχασε τη δουλειά του γιατί θεωρήθηκε δειλός επειδή δεν πέθανε με τους υπόλοιπους επιβάτες. Ακόμη και μετά το θάνατό του η οικογένειά του ήταν στιγματισμένη γιατί εξέθρεψε και ανέχτηκε στους κόλπους της έναν… δειλό. Remaining Time-0:00 Fullscreen Mute

2. Ενα εστιατόριο στο Χιούστον του Τέξας χρεώνει 12.000 δολάρια για ένα γεύμα με τα 10 πιάτα που βρίσκονταν στο μενού του «Τιτανικού» πριν βυθιστεί, σε ένα ειδικά διαρρυθμισμένο χώρο-ακριβές αντίγραφο του εστιατορίου του πλοίου. Λίγο μακάβριο, δεν νομίζετε;

3. Μια συγκλονιστική πτυχή του δράματος: κανείς από τους μηχανικούς του πλοίου δεν σώθηκε, καθώς έμειναν στο μηχανοστάσιο για να διατηρήσουν την πρόωση του καραβιού και να δώσουν έτσι την ευκαιρία στους επιβάτες να γλυτώσουν.

4. Ο «Τιτανικός ΙΙ» ναυπηγείται ήδη και θα δρομολογηθεί μέσα στο 2016. Η πρωτοβουλία ανήκει στον αμερικανό δισεκατομμυριούχο Κλάιβ Πάλμερ.

5. Οι επιζήσαντες του ναυαγίου χρεώθηκαν 1 δολάριο τη λέξη για να στείλουν τηλεγράφημα στους οικείους τους από τη σωσίβια λέμβο. Κάποιος έδωσε το τελευταίο του δολάριο για να στείλει στη μητέρα του μία και μόνη λέξη: «Safe (Σώος)».

6. Ενας ιερέας αρνήθηκε να μπει στη σωσίβια λέμβο και έμεινε στο πλοίο να εξομολογήσει και να δώσει άφεση αμαρτιών στους επιβάτες του πλοίου. Ηταν ο αιδεσιμότατος Ράσελ Ντέιβιντ Μπάιλς, από κάποια ενορία του Εσεξ.

7. Ενα εισιτήριο Α’ θέσης στον «Τιτανικό» θα κόστιζε σήμερα 100.000 δολάρια. Ποσό διόλου ευκαταφρόνητο για να περάσει κανείς στον άλλο κόσμο…

8. Ξέροντας πως θα γυρίσει μια γυμνή σκηνή με τον Λεονάρντο ντι Κάπριο, η Κέιτ Γουίνσλετ προσπάθησε να τον ξελογιάσει την πρώτη φορά που συναντήθηκαν για τον οσκαρικό «Τιτανικό» του Κάμερον. Ποιος θα ξελόγιαζε ποιoν αν συναντιόντουσαν σήμερα;

9. Ο σκηνοθέτης Τζέιμς Κάμερον τράβηξε κι εκείνος, εκτός από τον οπερατέρ της ταινίας, την ερωτική σκηνή με την Κέιτ Γουίνσλετ. Το 2011 το φιλμάκι αυτό πουλήθηκε σε μια δημοπρασία στην τιμή των 16.000 δολαρίων.

10. Ενας από τους επιβάτες του «Τιτανικού» ντύθηκε γυναίκα για να επιβιβαστεί στις σωσίβιες λέμβους. Το 1912 η διαταγή «Πρώτα οι γυναίκες και τα παιδιά» ήταν κοινωνική επιταγή και όχι απόρροια κάποιου νόμου ή κανονισμού ναυσιπλοΐας.

11. Κόστισε 7 εκατομμύρια δολάρια να χτιστεί ο πραγματικός «Τιτανικός» και 200 εκατομμύρια για να γυριστεί ένα φιλμ για τη βύθισή του. Οι μεγαλύτερες απώλειες και τα μεγαλύτερα κέρδη συνδέθηκαν με αυτό το πλοίο.

12. Στον πραγματικό Τιτανικό, οι μουσικοί έμειναν στο πλοίο μέχρι τη στιγμή που εκείνο βυθίστηκε και πήγαν μαζί του στο βυθό. Είναι αληθινά αδύνατο να φανταστεί κανείς τι ένιωθαν εκείνοι οι άνθρωποι…

13. Και κάτι για τους προληπτικούς και τους αλαφροΐσκιωτους: εάν αναδιατάξεις τα γράμματα «Τhe Titanic Disaster» (Η βύθιση του «Τιτανικού») δημιουργείται η φράση «Death, it starts in ice» (Ο θάνατος αρχίζει στον πάγο).

14. Ο Λεονάρντο ντι Κάπριο δεν πέθανε στον «Τιτανικό». Η τελευταία σκηνή του φιλμ τον δείχνει να βυθίζεται στο νερό, ενώ η πρώτη σκηνή στο «Inception» του Κρίστοφερ Νόλαν (2010) τον δείχνει να περπατάει σε μία παραλία. Πολλοί λένε πως πρόκειται για παιχνίδι, για μια ταινία μέσα στην ταινία.

15. Ο τελευταίος άνθρωπος που επέζησε από το ναυάγιο και βρισκόταν ακόμη εν ζωή ήταν η Μιλβίνα Ντιν, η οποία πέθανε στις 31 Μαΐου 2009, σε ηλικία 97 ετών. Οταν συνέβη το ναυάγιο ήταν μόλις δύο μηνών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments