Lifestyle

Cindy Crawford: Αποκαλύπτει τα μυστικά πίσω από το μουσικό βίντεο κλιπ του Τζορτζ Μάικλ, “Freedom! ’90”

Cindy Crawford: Αποκαλύπτει τα μυστικά πίσω από το μουσικό βίντεο κλιπ του Τζορτζ Μάικλ, “Freedom! ’90”

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία - www.iciao.gr

Μιλώντας με το Vanity Fair, η Crawford επανεξέτασε το βίντεο κλιπ του 1990 και αποκάλυψε μερικά μικρά μυστικά.

Σε όλη τη διάρκεια της καριέρας της, η Cindy Crawford έχει διαμορφώσει μόνη της μερικές από τις πιο εμβληματικές στιγμές της ποπ κουλτούρας της δεκαετίας του ’90. Υπήρχε εκείνη η διαφήμιση της Pepsi για το Super Bowl και η στιγμή που περπάτησε για το Versace στο πλευρό των άλλων σούπερ μοντέλων Naomi Campbell και Linda Evangelista. Αλλά κανείς δεν θα μπορούσε σίγουρα να ξεχάσει την εμφάνιση του μοντέλου στο «Freedom!» του Τζορτζ Μάικλ! Μουσικό βίντεο ’90”.

View this post on Instagram

A post shared by Cindy Crawford (@cindycrawford)

Μιλώντας με το Vanity Fair, η Crawford επανεξέτασε το βίντεο κλιπ του 1990 και αποκάλυψε μερικά μικρά μυστικά. Για όσους δεν γνωρίζουν το βίντεο, η Crawford φαινομενικά γυμνή, εκστομίζει τις λέξεις για το σινγκλ σε μια  μπανιέρα. Όμως, σύμφωνα με την 55χρονη  η μπανιέρα δεν ήταν γεμάτη νερό.

«Επομένως, δεν ήμουν χαλαρή σε μια μπανιέρα. Ήταν πολύ δύσκολο, γιατί έπρεπε να με σηκώσουν αρκετά ψηλά ώστε να φαίνεται ότι είμαι εγώ από πίσω χωρίς να δείξω πολλά», εξήγησε η Crawford στο δημοσίευμα. «Ήταν μια πολύ ακροβατική κατάσταση εκεί. Μου έβαλαν μεγάλη ποσότητα τζελ στα μαλλιά και είπα: «Α αλήθεια; Θα γίνω το κορίτσι με τα λιπαρά μαλλιά στην μπανιέρα;»

Συνέχισε, «Και μετά ήθελαν να βάλω την πετσέτα στο κεφάλι μου με το λευκό πουκάμισο. Είχα δει τι είχαν φορέσει οι άλλες γυναίκες επειδή έκανα [γύρισμα] τη δεύτερη μέρα, και είπα: «Περιμένετε, μάλλον είπαν όλες όχι στην μπανιέρα, και αυτή ήταν η σκηνή που είχε μείνει! Αλλά μετά, όταν είδα το βίντεο, [συνειδητοποίησα ότι] έπρεπε απλώς να εμπιστευτώ τον Fincher και το όραμά του, γιατί κατέληξε να είναι μια εξαιρετική στιγμή και για μένα – και για όλους.»

Η Crawford έθιξε επίσης πώς έχει αλλάξει η βιομηχανία λόγω της τεχνολογίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Μας κρατάει σε αυτές τις μικρές ιδιωτικές φούσκες», σημείωσε. «Ειδικά καθισμένοι σε μια καρέκλα μακιγιάζ, βλέπω πολλά νεαρά μοντέλα και απλά χάνονται στο κινητό και μπορεί να χάνουν την ευκαιρία να συναντήσουν τον καλύτερό τους φίλο που είναι αυτός που τους φτιάχνει τα μαλλιά ή τα νύχια τους. Καθώς κοιτάζω πίσω στην καριέρα μου, το καλύτερο πράγμα στη δουλειά μου είναι οι άνθρωποι που έχω συναντήσει στην πορεία».

Το βίντεο κλιπ και η ιστορία του

Ήταν 30 Οκτωβρίου 1990 όταν ο George Michael κυκλοφόρησε τον δίσκο Listen Without Prejudice Vol. 1. Το τρίτο κομμάτι του δίσκου ήταν το θρυλικό Freedom ’90. Το τραγούδι γράφτηκε από τον George Michael και ήταν επίσης ο ίδιος που πρόσθεσε το “’90” στον τίτλο του, για να αποφευχθεί κάποιο μπέρδεμα, αφού είχε και με τους Wham ένα τραγούδι με τον ίδιο τίτλο.

Ο George Michael με αυτό του το τραγούδι, ήθελε να δείξει ότι ήταν πλέον ελεύθερος (Freedom) από το πρώην συγκρότημα του, τους “Wham”, ενώ ταυτόχρονα μας έδειξε και την νέα, λίγο πιο σκληρή και μοντέρνα εκδοχή του. Το τραγούδι γνώρισε τεράστια επιτυχία και ανέβηκε απευθείας στο νούμερο 8 στα chat’s της Αμερικής.

Η Columbia, που ήταν η δισκογραφική του εταιρεία εκείνη την εποχή, τον πίεζε, λόγω της τεράστιας επιτυχίας που είχε το τραγούδι να το γυρίσει γρήγορα σε βίντεο κλιπ. Ο George Michael όμως ένιωθε ιδιαίτερα κουρασμένος από την δημοσιότητα εκείνη την περίοδο και έτσι πήρε μια ασυνήθιστη πρωτοβουλία. Στο βίντεο κλιπ του Freedom, ο ίδιος δεν θα εμφανιζόταν καθόλου!

Αντιθέτως, εμπνευσμένος από το εξώφυλλο της αγγλικής Vogue τον Γενάρη του ’90 όπου φαινόταν η Naomi Cambell, η Linda Evangelista, η Christy Turlington, η Tatjana Patitz και η Cindy Crawford ζήτησε από τα μεγαλύτερα supermodels του κόσμου να παίξουν ως πρωταγωνίστριες στο βίντεο κλιπ και να κάνουν ότι λεν το τραγούδι στη θέση του. Η Cindy Crawford είχε δηλώσει: Ο George ήθελε οπωσδήποτε και τις 5 μας στο βίντεο, ακόμα κι αν αυτό σήμαινε ότι θα έπρεπε να αλλάξουμε τα προγράμματά μας”.

Σκηνοθέτης του βίντεο κλιπ επιλέχθηκε να είναι ο David Fincher, γνωστός σε όλους μας από το Fight club. Ήταν η καλύτερη επιλογή που μπορούσε να γίνει. Ο Fincher πραγματικά μεγαλούργησε! Δικές του σκέψεις ήταν οι τρεις καλύτερες σκηνές του βίντεο κλιπ: το δερμάτινο τζάκετ που αυτοαναφλέγεται, το Wurlitzer τζουκ μποξ και την ηλεκτρική κιθάρα που εκρήγνυνται κάθε φορά που ακούγεται λέξη Freedom.

Αυτά τα τρία στοιχεία είχαν συνδεθεί με την δημόσια εικόνα του George Michael από το βίντεο κλιπ του τραγουδιού Faith το 1987 και έτσι ο Fincher σκέφτηκε να τα κάψει, για να δείξει στο κοινό ότι ο τραγουδιστής είναι πλέον Freedom. To βίντεο κλιπ γυρίστηκε σε ένα τεράστιο κτίριο στο Λονδίνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments