Οικονομία

Καμάλα Χάρις: Οι ΗΠΑ λαμβάνουν μέτρα για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους της κρίσης στην Ουκρανία

Καμάλα Χάρις: Οι ΗΠΑ λαμβάνουν μέτρα για την αντιμετώπιση του ενεργειακού κόστους της κρίσης στην Ουκρανία
Καμάλα Χάρις: Θα μπορούσε να υπάρξει αρνητικός αντίκτυπος στις τιμές της ενέργειας που πληρώνουν οι Αμερικανοί καταναλωτές από τις συνεχιζόμενες εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, δήλωσε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις.

Θα μπορούσε να υπάρξει αρνητικός αντίκτυπος στις τιμές της ενέργειας που πληρώνουν οι Αμερικανοί καταναλωτές από τις συνεχιζόμενες εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, δήλωσε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Καμάλα Χάρις. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ εργάζεται για να μετριάσει τις επιπτώσεις.

Μιλώντας στο Μόναχο, όπου συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής για την ασφάλεια, η Χάρις είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες λαμβάνουν «συγκεκριμένα και κατάλληλα μέτρα» για να προετοιμαστούν για οποιοδήποτε πιθανό κόστος. Η Χάρις επανέλαβε επίσης τον ισχυρισμό του προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε ήδη λάβει την απόφαση να επιτεθεί στην Ουκρανία. Η Ρωσία αρνείται ότι σχεδιάζει να εισβάλει .

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, η Χάρις είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επαναξιολογήσουν την υποσχεθείσα βοήθειά τους για την Ουκρανία τις επόμενες ημέρες. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ήδη διαθέσει 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε εγγυήσεις δανείων και παρείχαν 650 εκατομμύρια δολάρια σε αμυντικό εξοπλισμό και υπηρεσίες στην Ουκρανία το περασμένο έτος. Επιπλέον τόνισε ότι ο σκοπός των κυρώσεων είναι η αποτροπή, ως απάντηση στα σχόλια του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι μια μέρα νωρίτερα που αμφισβήτησε τον σκοπό της επιβολής κυρώσεων μετά από εισβολή. Είπε ότι οι κυρώσεις που περιγράφονται από την Αμερική και τους συμμάχους θα αποτρέψουν τον Πρόεδρο Πούτιν.

Ζελένσκι σε Μακρόν: Το Κίεβο είναι υπέρ της εντατικοποίησης της ειρηνευτικής διαδικασίας

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα συζήτησε με τον Γάλλο ομόλογό του Εμανουέλ Μακρόν, στον οποίο είπε ότι το Κίεβο είναι υπέρ της εντατικοποίησης της ειρηνευτικής διαδικασίας.

Τι είχε προηγηθεί

Στις προηγούμενες συνομιλίες τους ο ουκρανός ηγέτης υπογράμμισε την προθυμία της χώρας του για διάλογο εν μέσω των φόβων ότι η Ρωσία πιθανόν να βρίσκεται στα πρόθυρα εισβολής. Δεσμεύτηκε ότι δεν θα απαντήσει σε προκλήσεις από αυτονομιστές που πρόσκεινται στη Μόσχα. “Συνεχίζοντας τη χθεσινή συνομιλία, πληροφόρησα@τον Εμανουέλ Μακρόν για την παρούσα κατάσταση ασφαλείας και για τους νέους προκλητικούς βομβαρδισμούς. Είμαστε υπέρ της εντατικοποίησης της ειρηνευτικής διαδικασίας. Υποστηρίζουμε την άμεση σύγκληση της Τριμερούς Ομάδας Επαφής και την άμεση καθιέρωση καθεστώτος κατάπαυσης του πυρός”, έγραψε ο Ζελένσκι στο Twitter.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments