Πολιτισμός

Μια έκθεση αφιερωμένη στο χρώμα θα κάνει το ντεμπούτο της στον Πύργο Willis το 2022

Μια έκθεση αφιερωμένη στο χρώμα θα κάνει το ντεμπούτο της στον Πύργο Willis το 2022

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία - Time Out

Το Color Factory θα φέρει τη μεγαλύτερη εγκατάστασή του ποτέ στο Σικάγο το 2022.

Στα χρόνια που ακολούθησαν το ντεμπούτο του το 2017 στο Σαν Φρανσίσκο, το διαδραστικό μουσείο Color Factory συνεργάστηκε με καλλιτέχνες για να δημιουργήσει εντυπωσιακές, καλειδοσκοπικές εγκαταστάσεις σε πόλεις σε όλες τις Η.Π.Α. ανάβει όταν οι άνθρωποι πιάνονται χέρι χέρι στο Χιούστον. Οι κάτοικοι του Σικάγο θα έχουν την ευκαιρία να δουν τη δική τους εμπειρία με θέμα το χρώμα από τον επόμενο χρόνο, όταν το μουσείο σχεδιάζει να κάνει το ντεμπούτο του στη μεγαλύτερη έκθεσή του στο Willis Tower.

«Θέλουμε κάθε Color Factory να έχει σταδιακά επιρροή — στην τέχνη, στη συμμετοχή της κοινότητας και στην καθηλωτική εμπειρία»

Βρίσκεται στο Catalog, τον πολυεπίπεδο χώρο εστίασης και εκδηλώσεων του ουρανοξύστη, η έκθεση του Color Factory 25.000 τετραγωνικών ποδιών στο Σικάγο θα περιλαμβάνει μια σειρά από εγκαταστάσεις τέχνης με πολλές αισθήσεις εμπνευσμένες από τον χρωματικό κύκλο και την τοπική κουλτούρα. Τι σημαίνει αυτό, ρωτάτε; Αν και δεν έχουμε συγκεκριμένες λεπτομέρειες για καθένα από τα δωμάτια που περιλαμβάνονται στην επανάληψη του Σικάγο, οι μόνιμες εγκαταστάσεις σε άλλες πόλεις προσφέρουν ενδείξεις:

το Χιούστον, για παράδειγμα, διαθέτει ένα ροζ δωμάτιο στο χρώμα της καραμέλας που μιμείται το πάγο από ένα τοπικό κατάστημα με ντόνατ. ως λάκκο μπάλας με θέμα τη NASA, με οροφή γεμάτη αστέρια. Κάθε δωμάτιο δημιουργείται από καλλιτέχνες και σχεδιαστές και τα περισσότερα διαθέτουν διαδραστικά στοιχεία (ακόμα κι αν αυτή η αλληλεπίδραση περιορίζεται στη λήψη μερικών φωτογραφιών που αξίζουν το Instagram). Η έκθεση του Σικάγο θα περιλαμβάνει αντίγραφα από προηγούμενα εκθέματα Θεωρίας Χρώματος, καθώς και αίθουσες για συγκεκριμένες πόλεις που δημιουργήθηκαν ειδικά για αυτήν την έκθεση.

«Θέλουμε κάθε Color Factory να έχει σταδιακά επιρροή — στην τέχνη, στη συμμετοχή της κοινότητας και στην καθηλωτική εμπειρία», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Color Factory, Jeff Lind. «Ο Πύργος Γουίλις συμμερίζεται τον στόχο μας να δημιουργήσουμε όμορφα και συναισθηματικά εντυπωσιακά μέρη για συγκέντρωση και δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε έναν καλύτερο συνεργάτη καθώς ετοιμαζόμαστε να ευχαριστήσουμε την πόλη του Σικάγο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments