Διεθνή

Ευρωπαϊκή Ένωση: Ανακοινώνονται κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Ευρωπαϊκή Ένωση: Ανακοινώνονται κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Ευρωπαϊκή Ένωση: Σήμερα το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθούν κυρώσεις κατά της Ρωσίας μετά το διάγγελμα.

Μετά το διάγγελμα του Προέδρου Πούτιν και τα όσα ακολούθησαν, η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοινώνει κυρώσεις.  Το απόγευμα της Τρίτης αναμένεται να ανακοινωθούν από την ΕΕ οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας μετά την αναγνώριση της «ανεξαρτησίας» των Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Την είδηση μεταφέρει το AFP, χωρίς να δίνει για την ώρα περισσότερες λεπτομέρειες για τη φύση των κυρώσεων. Η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι η απόφαση για τις κυρώσεις θα είναι ομόφωνη.

Η θέση Μπορέλ

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ δήλωσε ότι τα διατάγματα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για τη λεγόμενη «ειρηνευτική αποστολή» στα αυτονομιστικά εδάφη είναι μια «ξεκάθαρη επίθεση κατά της Ουκρανίας» και παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της.

Συγκεκριμένα, με ανάρτησή του στο Τwitter o Ζοζέπ Μπορέλ αναφέρει: «Τα διατάγματα του Προέδρου Πούτιν, που διατάσσει μια λεγόμενη ειρηνευτική αποστολή στις λεγόμενες λαϊκές δημοκρατίες του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, είναι άλλη μια ξεκάθαρη επίθεση κατά της Ουκρανίας, παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της. Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα πρέπει να συγκληθεί το συντομότερο δυνατόν».

«Η ΕΕ στέκεται στο πλευρό σας» λέει ο Μισέλ

Ο Σαρλ Μισέλ μίλησε για την Ουκρανική Κρίση. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εξέφρασε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ουκρανό Πρόεδρο Ζελένσκι την αλληλεγγύη της ΕΕ προς την Ουκρανία.

Σε ανάρτησή του στο τουίτερ ο Σαρλ Μισέλ αναφέρει: «Μίλησα με τον πρόεδρο Ζελένσκι για να εκφράσω την πλήρη αλληλεγγύη της ΕΕ προς την Ουκρανία. Η ΕΕ στέκεται στο πλευρό σας σταθερά και υποστηρίζει πλήρως την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας. Η κίνηση της Ρωσίας αποτελεί επίθεση κατά του διεθνούς δικαίου και της διεθνούς τάξης που βασίζεται σε κανόνες».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments