Πολιτική

Θεοδωρικάκος: Απάντηση τους ισχυρισμούς Ερντογάν ότι η Ελλάδα εκπαιδεύει τρομοκράτες

Θεοδωρικάκος: Απάντηση τους ισχυρισμούς Ερντογάν ότι η Ελλάδα εκπαιδεύει τρομοκράτες
Για συκοφαντικό ισχυρισμό και ωμή προπαγάνδα έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος κληθείς να σχολιάσει τους νέους προκλητικούς ισχυρισμούς Ερνογάν

Την αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου προκάλεσαν οι ισχυροί του Τούρκου πρέδρου, Ερντογάν ότι τρομοκράτες του PKK εκπαιδεύονται στο Λαύριο.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου της ΕΡΤ για τις νέες προκλητικές αυτές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν τόνισε:

«Είναι λυπηρό που η Τουρκία επαναλαμβάνει τον συκοφαντικό ισχυρισμό χωρίς να διαθέτει καμία απολύτως απόδειξη, ότι η Ελλάδα εκπαιδεύει σε βάρος της τρομοκράτες. Και δεν διαθέτει καμία απολύτως απόδειξη γιατί όλα αυτά είναι μυθεύματα που δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια και την πραγματικότητα. Είναι ωμή προπαγάνδα».

Οι ισχυρισμοί Ερντογάν

«Επί 7-8 μήνες υπάρχει μια υποδομή μεταφοράς προσωπικού στον καταυλισμό του Λαυρίου, εκπαίδευσής του εκεί και, εν συνεχεία, μεταφοράς του πίσω στο ΡΚΚ και σε άλλες οργανώσεις μέσω του Ιράκ. Αυτό δεν συνέβαινε πριν από 7-8 μήνες. Έχουμε τα ονόματα. Μέσω του Υπουργείου Εξωτερικών, κοινοποιήσαμε αυτά τα ονόματα στην Ελλάδα. Είπαμε “Αυτά τα ονόματα έχουν περάσει στη δική σας πλευρά και εδώ εκπαιδεύονται για το ΡΚΚ, τα ονόματα είναι τα εξής”. Υπάρχει κινητικότητα επί αυτού» τόνισε νωρίτερα ο Ερντογάν.

Σημειώνεται πως και ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, είχε κατηγορήσει τη χώρα μας ότι στηρίζει την τρομοκρατία, ισχυριζόμενος ότι «η Ελλάδα τον καταυλισμό του Λαυρίου τον κινητοποιεί ξανά υπέρ της τρομοκρατικής ομάδας PKK, εδώ και περίπου 7-8 μήνες».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments