Οικονομία

Τσακλόγλου: Βιώσιμη ανάπτυξη των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης με αρχές και κανόνες

Τσακλόγλου: Βιώσιμη ανάπτυξη των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης με αρχές και κανόνες
Τσακλόγλου: Στο 3ο Συνέδριο της Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης για τα επαγγελματικά ταμεία μίλησε ο Υφυπουργός Εργασίας.

«Για τον κόσμο της εργασίας, τα επαγγελματικά ταμεία είναι πια ένας σημαντικός θεσμός. Και είναι ανάγκη ο θεσμός αυτός να εδράζεται σε αρχές και να λειτουργεί με προδιαγεγραμμένους κανόνες. Να προσφέρει υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης κοινωνικής αξίας υπηρεσίες και να εμπεδώνει κλίμα εμπιστοσύνης στους ασφαλισμένους». Αυτό επεσήμανε σήμερα ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Πάνος Τσακλόγλου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο 3ο Συνέδριο της Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης. Όπως ανέφερε ο κ. Τσακλόγλου «εκτός από τον πρώτο, θέλουμε ισχυρούς και τους δύο άλλους πυλώνες – δεύτερο και τρίτο. Ειδικά για το δεύτερο πυλώνα, με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώνουμε μία πρωτόγνωρη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Τσακλόγλου, ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: «Οι εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης και ο αναβαθμισμένος ρόλος των Επαγγελματικών Ταμείων μάς υποχρεώνουν, και εμάς ως Υπουργείο και εσάς ως κλάδο, να μην επιτρέψουμε να αναπτυχθεί ένα άναρχο και ευάλωτο οικοσύστημα επαγγελματικής ασφάλισης και επαγγελματικών ταμείων αλλά να εργαστούμε μαζί για να διασφαλίσουμε την υγιή και βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου».

Τέλος, ο κος Τσακλόγλου τόνισε ότι «στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στο Υπουργείο Εργασίας σχεδιάζουμε την ενίσχυση των αρμόδιων εποπτικών αρχών και τη μετάβαση από το ισχύον κατακερματισμένο σχήμα σε μια ενιαία εποπτική δομή, αλλά και σειρά άλλων μεταρρυθμίσεων που σκοπεύουν στη θωράκιση του κλάδου».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments