Διεθνή

Εισβολή στην Ουκρανία ανακοίνωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν

Εισβολή στην Ουκρανία ανακοίνωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια έκτακτου διαγγέλματός του ότι ενέκρινε την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Σημείωσε ότι στόχος της επιχείρησης είναι η προστασία του λαού της ανατολικής Ουκρανίας. Εξήγησε ότι οι συνθήκες απαιτούσαν την ανάληψη αποφασιστικής δράσης από τη Ρωσία. Είπε ότι η ρωσική κυβέρνηση δεν μπορούσε πλέον να ανέχεται τις απειλές από την Ουκρανία. Διαβεβαίωσε πως σκοπός δεν είναι η κατοχή του ουκρανικού εδάφους.

Αξίωσε οι ουκρανοί στρατιώτες να καταθέσουν τα όπλα και να πάνε σπίτια τους. Σε περίπτωση ξένης ανάμειξης διεμήνυσε ότι η Ρωσία θα αντιδράσει αμέσως. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρόσθεσε πως την ευθύνη για την όποια αιματοχυσία θα έχει το «ουκρανικό καθεστώς».

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη, δήλωσε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί αξιωματούχος του Οργανισμού του Συμφώνου του Βορείου Ατλαντικού στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

«Φαίνεται πράγματι ότι έχει αρχίσει», είπε ο αξιωματούχος του NATO.

Στο μεταξύ ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, ο Αντόνιο Γκουτέρες, απευθύνθηκε απευθείας στον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας στη Νέα Υόρκη, απευθύνοντάς του δραματική έκκληση να μην διατάξει «τα στρατεύματα (της Ρωσίας) να επιτεθούν στην Ουκρανία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments