Διεθνή

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το μεγαλύτερο hoax της ημέρας

Βασίλισσα Ελισάβετ: Το μεγαλύτερο hoax της ημέρας
Βασίλισσα Ελισάβετ: Εδώ και δύο μέρες μία αμερικανική ιστοσελίδα αναφέρει πως η βασίλισσα έχει πεθάνει.

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται, η ιστοσελίδα Hollywood Unlocked επιμένει να διατηρεί ένα hoax στην αρχική του σελίδα. Η fake είδηση αναφέρει πως η Βασίλισσα της Αγγλίας έχει πεθάνει.

Αξίζει να αναφερθεί πως η σχετική είδηση προέκυψε αφού έγινε γνωστό από το Παλάτι του Buckingham πως η Βασίλισσα είχε προσβληθεί από κορωνοϊό και παρουσίαζε ήπια συμπτώματα, που θύμιζαν κρύωμα.

Το ρεπορταζ της ιστοσελίδας

Φαίνεται πως ο ρεπόρτερ που μετέδωσε τη συγκεκριμένη είδηση, μάλλον παράκουσε! Συγκεκριμένα, σε post του Hollywood Unlocked στο Instagram γράφτηκε πως «Οι πηγές μας στο Παλάτι αναφέρουν πως η Βασίλισσα Ελισάβετ απεβίωσε. Είχε προγραμματίσει να παρευρεθεί στο γάμο του δημοσιογράφου της Vogue, Edward Enninful, αλλά δεν πρόλαβε».

Αν και το Instagram έχει χαρακτηρίσει έκτοτε την αναφορά ως «ψευδείς πληροφορίες», ο ιδρυτής του site, Jason Lee, συνεχίζει να υποστηρίζει την αρχική αναφορά του δημοσιεύματος, τονίζοντας η ομάδα του έλαβε τα νέα απευθείας από ένα άτομο που παρευρέθηκε στον γάμο του Enninful. Παρ’ όλα αυτά, τόνισε ότι η πηγή δεν σχετίζεται με τη βασίλισσα, ούτε συνεργάζονται με τη βασιλική οικογένεια.

Με την «είδηση» ασχολήθηκε ακόμα και το Buzzfeed, ζητώντας από τον Lee να επιβεβαιώσει τις πηγές του. Ο ίδιος δήλωσε: «Δεν θα δημοσίευα ποτέ κάτι τέτοιο αν το άτομο που μου είχε μιλήσει δεν το εμπιστευόμουν». Το ρεπορτάζ του BuzzFeed στην απόπειρα του να διαψεύσει πλήρως την είδηση και το (φαιδρό) ρεπορτάζ της, ανέφερε πως η Βασίλισσα σπάνια παρευρίσκεται σε γάμους διασημοτήτων και δεν έχει πάει ποτέ σε γάμους που αφορούν άτομα της queer κοινότητας. Ο δημοσιογράφος Enninful και τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ πάντως, δεν έχουν ακόμη σχολιάσει την είδηση.

Η παρεξήγηση

Το BuzzFeed σημειώνει πως πιθανότατα το Hollywood Unlocked έμαθε περί του θανάτου μέσα από μια παρεξήγηση: Την ημέρα του γάμου του δημοσιογράφου της Vogue, ο Mark Lanegan, τραγουδιστής που έχει συνεργαστεί με γνωστά συγκροτήματα, ανάμεσα τους και οι Queens of the Stone Age, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 57 ετών.

Άρα – κατά τα φαινόμενα – ο συντάκτης του Hollywood Unlocked φαίνεται πως έγραψε μια είδηση έχοντας ακούσει λάθος κάποια συζήτηση για τον Mark Lanegan. «Δεν με ενδιαφέρει (ο θάνατος του Lanegan. Η ιστορία που έχουμε γράψει για την Βασίλισσα θα παραμείνει, εκτός αν υπάρξει επίσημη διάψευση» δήλωσε ο Jason Lee.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments