Διεθνή

Σήμερα ή το αργότερα αύριο παραδίδεται το Κιέβο

Σήμερα ή το αργότερα αύριο παραδίδεται το Κιέβο
Ο Βαγγέλης Παπαδημητρίου γράφει στο pagenews.gr σχετικά με την παράδοση του Κιέβου στους Ρώσους και το σχέδιο Πούτιν για την Pax Russica.

Η ρωσική επίθεση στην Ουκρανία καθορίζει ουσιαστικά και τη νέα δεκαετία. Οικονομίες, σύνορα, κυβερνήσεις, χώρες, αναθεωρείται ο ρόλος τους. Back to the future, σημείωνε χθες αργά τη νύχτα, υψηλόβαθμος αμερικανός πολιτικός αναλυτής, θέλοντας να χαρακτηρίσει τη νέα εποχή του πλανήτη, που μόλις ξεκίνησε.

Ίσως, σήμερα, το αργότερο αύριο το Κιέβο θα παραδοθεί στις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις. Την ίδια στιγμή θα ξεκινήσει και η διαδικασία των διαπραγματεύσεων. Δηλαδή η πλήρης παράδοση της Ουκρανίας, σαν χώρα, σαν λαός, σαν οικονομία. Η κυβέρνηση Ζελένσκι και ο ίδιος- αν δεν διαφύγει στο εξωτερικό-θα παραιτηθούν στη νέα ρωσική αρχή, η οποία θα ξεκινήσει τα βήματα αλλαγής της χώρας.

Η Ρωσία δεν φαίνεται να επηρεάζεται ούτε από τις κυρώσεις ούτε από τις απειλές.

Τα 640 δις., δολάρια του αποθεματικού που διαθέτει η Εθνική Τράπεζα της Ρωσίας, καθιστούν τη χώρα πανίσχυρη για το επόμενο μεγάλο χρονικό διάστημα. Οι συμφωνίες, μάλιστα, με τη Κίνα και στο  ενεργειακό είναι εγγύηση για το μέλλον. Αν και, όπως, λένε, διεθνείς παρατηρητές οι σχέσεις των δυο χώρων είναι το επόμενο μεγάλο κεφάλαιο στη μεγάλη σκακιέρα του πλανήτη.

Οι κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι για το Πούτιν, «τζούφιες στρακαστρούκες» καθώς ακόμη και οι νέες τεχνολογίες που δεν είναι το δυνατό χαρτί της Ρωσίας, καλύφθηκε από τις συμφωνίες με τη Κίνα. Υψηλού επιπέδου γνώση με φθηνά συμβόλαια, πολλών και διαφορετικών τομέων. Ο αποκλεισμός στο εθνικό νόμισμα ήταν ένα από τα σενάρια που έχει μελετήσει το Κρεμλίνο και είχε φροντίσει να καλύψει, τουλάχιστον για κάποιο διάστημα. Για πολεμική αναμέτρηση ούτε λόγος. Όλοι ξέρουν πως θα είναι το τέλος του πλανήτη.

Σύμφωνα με έμπειρο διπλωματικό παράγοντα, με τον οποίο επικοινώνησε το pagenews.gr, οι αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν θα είναι και ριζικές και ραγδαίες.

Ο Βλάντιμιρ Πούτιν παίζει με το χρόνο.

Η πλήρης παράδοση και η αποφυγή του ανταρτοπόλεμου εντός των συνοικιών της πρωτεύουσας, είναι οι πρώτοι και σημαντικοί του στόχοι. Όσο πιο σύντομα τόσο καλύτερα. Ο χρόνος αυτή τη στιγμή για τη Ρωσία έχει αρχίσει να μετράει αντίστροφα. Η επιβολή του στη διεθνή σκακιέρα περνάει μέσα από την εγκαθίδρυση του νέου καθεστώτος.Όπως, μάλιστα, εκτιμά, η νέα κυβέρνηση, είναι ήδη έτοιμη και για ένα αναγκαίο χρονικό διάστημα θα αποτελεί και το επίσημο πρόσωπο της νέας Ουκρανίας. Οι ελεύθερες εκλογές, μέχρι τη πραγματοποίηση τους, έχουν μακρά διαδρομή. Ο Πούτιν θα επιβάλει τους όρους του, αν κερδίσει τη μάχη με το χρόνο, σημειώνει, θεωρώντας πως οι κυρώσεις της Δύσης, απλώς αποκαλύπτουν την αδυναμία επιβολής τους και ταυτοχρόνως την πολιτική ένδεια που διαθέτουν.

Δεν αποκλείεται οι διαπραγματεύσεις με τη παρούσα ουκρανική κυβέρνηση να ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατόν. Ο ίδιος ο πρόεδρος της χώρας έστειλε το δικό του μήνυμα προς το Πούτιν, το οποίο φαίνεται πως ο ισχυρός άντρας, πλέον του πλανήτη, το πέταξε ήδη στο κάλαθο των αχρήστων. Οι νέες συνθήκες που θα προκύψουν υπό τη μορφή συμφωνιών, θα είναι η δημουργία ενός νέου κόσμου. Η επιστροφή στο μέλλον, μοιάζει πιο ρεαλιστική από την αντιγραφή του παρελθόντος. Εξάλλου ούτε ο Βλάντιμιρ Πούτιν δεν θέλει να ανεβάσει ξανά τη κόκκινη σημαία στη Μόσχα. Αυτό που σχεδιάζει είναι ισχυρότερο και μεγαλύτερο από τα στενά όρια της πρώην Σοβιετικής Ένωσης…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments