Διεθνή

Έλληνας πρέσβης στην Ουκρανία: Το Κίεβο γέμισε Καλάσνικοφ – Δεν ξέρουν να πολεμούν, αλλά έχουν πάθος [vid]

Έλληνας πρέσβης στην Ουκρανία: Το Κίεβο γέμισε Καλάσνικοφ – Δεν ξέρουν να πολεμούν, αλλά έχουν πάθος [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Φωτογραφία Αρχείου

«Όπως φεύγαμε από την πρεσβεία, ξαφνικά είδα 4 παιδιά, 3 αγόρια και 1 κορίτσι με τα καλάσνικοφ που τα περιεργάζονταν, με τις βόμβες μολότοφ που φτιάχνανε, με άμμο και κομμάτια αφρολέξ μέσα στα μπουκάλια. Τους πλησίασα και τους ρώτησα ‘’τι έχετε σκοπό να κάνετε’’ και μου λένε, ‘’θα πολεμήσουμε’’», περιέγραψε ο Έλληνας διπλωμάτης.

Έως την τελευταία στιγμή παρέμεινε στο Κίεβο η ελληνική διπλωματική αποστολή και αποφάσισε να φύγει μόνο μόλις διαπίστωσε ότι διανέμονται όπλα στους πολίτες για να γίνει παλλαϊκή άμυνα, όπως εξήγησε ο Έλληνας πρέσβης στην Ουκρανία Βασίλειος Μπορνόβας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «ΣΚ Παρέα».

«Γέμισε Καλάσνικοφ το Κίεβο – Οι Ουκρανοί δεν ξέρουν να πολεμούν, αλλά έχουν πάθος»

Ο κ. Μπουρνόβας εξήγησε ότι δόθηκαν παντού Καλάσνικοφ και ο κόσμος τα περιεργαζόταν προκειμένου να αμυνθούν στη ρωσική εισβολή. «Δεν ξέρουν να πολεμάνε, έχουν βεβαίως ένα πάθος», είπε χαρακτηριστικά και περιέγραψε το διάλογο που είχε με τέσσερα νέα παιδιά, από 20 έως 22 ετών πριν φύγει από το Κίεβο.

«Όπως φεύγαμε από την πρεσβεία, ξαφνικά είδα 4 παιδιά, 3 αγόρια και 1 κορίτσι με τα Καλάσνικοφ που τα περιεργάζονταν, με τις βόμβες μολότοφ που φτιάχνανε, με άμμο και κομμάτια αφρολέξ μέσα στα μπουκάλια. Τους πλησίασα και τους ρώτησα ‘’τι έχετε σκοπό να κάνετε’’ και μου λένε, ‘’θα πολεμήσουμε’’».

Η διαδρομή διαφυγής

Ο κ. Μπουρνόβας μίλησε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ καθ’ οδόν για την Μολδαβία. Στην ελληνική αυτοκινητοπομπή βρίσκονται 13 άτομα.

«Προσπαθήσαμε να περάσουμε από μια δίοδο προς Μολδαβία. Εστάθη αδύνατο υπολόγισα γύρω στα 5.000 με 6.000 αυτοκίνητα. Φαίνεται ότι φεύγουν κυρίως γυναίκες και παιδιά», τόνισε.

Σχετικά με τις μάχες, ο Έλληνας διπλωμάτης ανέφερε ότι υπάρχουν περισσότερα από 40 σημεία έντασης σε όλη τη χώρα και έχουν χτυπηθεί πάνω από 200 στόχοι.

«Προχωρούν σιγά – σιγά, και προσπαθούν να φτάσουν στα κεντρικά Μέγαρα. Οι οδομαχίες παρατηρήθηκαν χθες γύρω από το Προεδρικό Μέγαρο (στο Κίεβο). Καταλαβαίνω ότι πλέον οι πρεσβείες και οι συνάδελφοι ειδικών αποστολών, έχουν κλειστεί σε καταφύγια», σημείωσε.

Στη Μολδαβία η αυτοκινητοπομπή που αναχώρησε από την ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο

Η ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο εκκενώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής με τα μέλη της ελληνικής διπλωματικής αποστολής και τους δημοσιογράφους που για λόγους ασφαλείας βρίσκονταν εκεί, να εγκαταλείπουν.

Στη Μολδαβία, έχει φτάσει η πομπή των αυτοκινήτων που ξεκίνησε από το Κίεβο της Ουκρανίας χθες, με το προσωπικό της ελληνικής Πρεσβείας και δημοσιογράφους.

Η αυτοκινητοπομπή έχει περάσει τα ουκρανικά σύνορα και βρίσκεται στην Μολδαβία με κατεύθυνση για Ρουμανία.

Στην αυτοκινητοπομπή έξι οχημάτων επιβαίνουν διπλωμάτες, αλλά και δημοσιογράφοι – τεχνικοί που κάλυπταν την εισβολή στην Ουκρανική πρωτεύουσα.

Υπενθυμίζεται ότι η ελληνική πρεσβεία στο Κίεβο εκκενώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής με τα μέλη της ελληνικής διπλωματικής αποστολής και τους δημοσιογράφους που για λόγους ασφαλείας βρίσκονταν εκεί, να εγκαταλείπουν.

Δείτε το Video με την μαρτυρία του Έλληνα Πρέσβη στην Ουκρανία, κ. Βασιλείου Μπορνόβα:

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments