Οικονομία

Λαγκάρντ: Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για την οικονομία και τη σταθερότητά της

Λαγκάρντ: Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για την οικονομία και τη σταθερότητά της
Λαγκάρντ: Η διοικήτρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τη διάρκεια του Eurogroup παραδέχθηκε πως η κρίση στην Ουκρανία θα έχει επιπτώσεις στην ανάπτυξη της οικονομίας της Ευρωζώνης, ιδιαίτερα στο ενεργειακό κομμάτι.

Η διοικήτρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τη διάρκεια του Eurogroup παραδέχθηκε πως η κρίση στην Ουκρανία θα έχει επιπτώσεις στην ανάπτυξη της οικονομίας της Ευρωζώνης, ιδιαίτερα στο ενεργειακό κομμάτι. Τόνισε πως δεν μπορεί να γίνει τώρα μια αποτίμηση του αντικτύπου αυτού. Η ίδια τόνισε πως τα τελευταία δεδομένα θα εξεταστούν στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ στις 10 Μαρτίου.

Αναλυτικά, η κ. Λαγκάρντ ανέφερε στην αρχή των δηλώσεων της πως «θα λάβουμε όλα τα διαθέσιμα μέτρα που μπορούμε για να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα των τιμών στην Ευρωζώνη, αλλά είναι πρόωρο το να αποτιμήσουμε το κόστος της ουκρανικής κρίσης αυτή τη στιγμή» ανέφερε. Συνεχίζοντας, η Γαλλίδα αξιωματούχος είπε πως «θα επηρεαστεί αρνητικά η αγορά ενέργειας, καθώς το 22,5% των εισαγωγών φυσικού αερίου της Ευρώπης είναι από τη Ρωσία.

Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη έχουν αυξηθεί κατά  6 φορές τον τελευταίο χρόνο» συμπλήρωσε. Ακόμα, είπε πως οι προβλέψεις της ΕΚΤ για ανάπτυξη και πληθωρισμό στην Ευρωζώνη κατά το 2022 θα ανακοινωθούν στις 10 Μαρτίου.

Σε ερώτηση για το εάν η κρίση της Ουκρανίας αλλάζει τον σχεδιασμό της ΕΚΤ για την άρση των υποστηρικτικών μέτρων της το επόμενο χρονικό διάστημα, η Γαλλίδα αξιωματούχος ανέφερε ότι «οποιαδήποτε τέτοια πρόβλεψη είναι πρόωρη να γίνει. Θα εκτιμήσουμε όλα τα δεδομένα στη συνεδρίαση του Μαρτίου». Στη συνέχεια, η κ. Λαγκάρντ  τόνισε πως η ΕΚΤ θα συνεχίσει να στηρίζει την οικονομία της Ευρωζώνης. «Θα λάβουμε όλα τα μέτρα που θα χρειαστούν για τη σταθερότητα της οικονομίας της Ευρωζώνης» σημείωσε η Γαλλίδα αξιωματούχος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments