Πολιτική

Δένδιας: Θα είναι επιζήμιο για την Τουρκία να επιχειρήσει να αξιοποιήσει καιροσκοπικά αυτή τη συγκυρία

Δένδιας: Θα είναι επιζήμιο για την Τουρκία να επιχειρήσει να αξιοποιήσει καιροσκοπικά αυτή τη συγκυρία
Δένδιας: «Μόνο επιζήμιο θα είναι για την Τουρκία να επιχειρήσει να αξιοποιήσει καιροσκοπικά αυτή τη συγκυρία και ενώ η παγκόσμια κοινή γνώμη είναι εξαιρετικά ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της τήρησης του Διεθνούς Δικαίου και του απαραβίαστου των συνόρων» σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας.

«Μόνο επιζήμιο θα είναι για την Τουρκία να επιχειρήσει να αξιοποιήσει καιροσκοπικά αυτή τη συγκυρία και ενώ η παγκόσμια κοινή γνώμη είναι εξαιρετικά ευαισθητοποιημένη στο ζήτημα της τήρησης του Διεθνούς Δικαίου και του απαραβίαστου των συνόρων» διαμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Δένδιας.

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» έστειλε ξεκάθαρα το μήνυμα, «”έχουν γνώση οι φύλακες”» και πως «η Ελλάδα ήταν, είναι και θα είναι αποφασισμένη να προασπίσει την εθνική της κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα».

Για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα ότι οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στην Ουκρανία θα οδηγήσουν την Τουρκία να αναλογιστεί τη σημασία που έχει η τήρηση του Διεθνούς Δικαίου και η εδραίωση πραγματικών συμμαχικών σχέσεων στην περιοχή. «Από κάτι τέτοιο μόνο όφελος θα είχε ο τουρκικός λαός και η σημαντική μερίδα της τουρκική κοινωνίας που προσβλέπει και σήμερα στην ευρωπαϊκή της προοπτική» προσέθεσε.

Αναφορικά με τη ρωσική επίθεση εναντίον της Ουκρανίας, επανέλαβε πως αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των παγκοσμίων αξιών και υπονομεύει την Ευρωπαϊκή Ειρήνη και Ασφάλεια και τόνισε πως «ο σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας όλων των κρατών του κόσμου, όπως προβλέπεται στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών αποτελεί για εμάς θεμελιώδη και απαράβατη αρχή».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments