Πολιτική

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μπλίνκεν προς Δένδια – Η Ελλάδα είναι ζωτικής σημασίας σύμμαχος του ΝΑΤΟ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μπλίνκεν προς Δένδια – Η Ελλάδα είναι ζωτικής σημασίας σύμμαχος του ΝΑΤΟ

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών και ο Έλληνας ομόλογός του συνομίλησαν τηλεφωνικά σε φιλικό κλίμα για τις εξελίξεις στην Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν οι υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ και Ελλάδας για τις πολεμικές εξελίξεις στην Ουκρανία, με τον Άντονι Μπλίνκεν χα χαρακτηρίζει την Ελλάδα ζωτικής σημασίας σύμμαχο του ΝΑΤΟ και υποστηρικτή της κυριαρχίας της Ουκρανίας.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών καταδίκασαν την προμελετημένη, απρόκλητη και αδικαιολόγητη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Άντονι Μπλίνκεν ευχαρίστησε την Ελλάδα για τη σταθερή υποστήριξή της στην Ουκρανία και στις προσπάθειες των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ να λογοδοτήσει η Ρωσία για τις ενέργειές της. Οι κ.κ. Μπλίνκεν και Δένδιας καταδίκασαν επίσης τις επιθέσεις της Ρωσίας σε πολιτικούς στόχους και ο Αμερικανός ΥΠΕΞ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τους άμαχους Έλληνες ομογενείς που σκοτώθηκαν στο Σαρτανά.

«Μίλησα σήμερα με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια σχετικά με τις προσπάθειές μας να υποστηρίξουμε την Ουκρανία η οποία αντιστέκεται στην ανεξέλεγκτη επιθετικότητα της Ρωσίας. Η Ελλάδα παραμένει ζωτικός σύμμαχος για το ΝΑΤΟ και υποστηρικτής της ουκρανικής κυριαρχίας» έγραψε στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Για φιλικό τηλεφώνημα με τον Αμερικανό ομόλογό μου προκειμένου να συζητήσει την κατάσταση στην Ουκρανία έκανε λόγο από την δική του πλευρά ο Νίκος Δένδιας σημειώντας ότι επίσης ευχαρίστησε τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις δηλώσεις σχετικά με την ελληνική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου.

«Είχα τηλεφωνική επικοινωνία σε φιλικό κλίμα με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ σχετικά με τις εξελίξεις σε Ουκρανία. Μου μετέφερε τα συλλυπητήρια για τον θάνατο των Ελλήνων ομογενών, ενώ τον ευχαρίστησα για τη δήλωσή του για την Ελληνική κυριαρχία επί των νησιών του Αιγαίου» έγραψε στο twitter ο Νίκος Δένδιας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments