Αθλητισμός

Πόλεμος στην Ουκρανία: FIFA και UEFA απέκλεισαν όλους τους ρωσικούς συλλόγους και την εθνική ομάδα

Πόλεμος στην Ουκρανία: FIFA και UEFA απέκλεισαν όλους τους ρωσικούς συλλόγους και την εθνική ομάδα
Η Εθνική ομάδα της Ρωσίας και όλοι οι ρωσικοί σύλλογοι αποκλείονται από όλες τις διοργανώσεις της FIFA και της UEFA μέχρι νεωτέρας

Χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας θα διεξαχθεί το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA στο Κατάρ, στο τέλος του 2022.

Αφού αρχικά ανακοίνωσε τη μεταφορά των αγώνων της ρωσικής εθνικής ομάδας σε ουδέτερο έδαφος, η FIFA αποφάσισε τελικά απόψε (28/2) να αποκλείσει τη Ρωσία, η οποία επρόκειτο να συμμετάσχει στα πλέι οφ του Παγκοσμίου Κυπέλλου τον Μάρτιο, πρώτα μετέχοντας στον ένα ημιτελικό εναντίον της Πολωνίας ενώ στη συνέχεια, εφόσον προκρινόταν, θα έπαιζε με το νικητή του ζεύγους Σουηδία-Τσεχία.

Συγκεκριμένα, η Εθνική ομάδα της Ρωσίας και όλοι οι ρωσικοί σύλλογοι αποκλείονται από όλες τις διοργανώσεις της FIFA και της UEFA μέχρι νεωτέρας.

«Το ποδόσφαιρο είναι πλήρως ενωμένο με όλους όσους έχουν πληγεί στην Ουκρανία, εξηγούν τα δύο όργανα. Οι δύο πρόεδροι ελπίζουν ότι  η κατάσταση στην Ουκρανία θα βελτιωθεί σημαντικά και γρήγορα, ώστε το ποδόσφαιρο να είναι και πάλι φορέας ενότητας και ειρήνης μεταξύ των λαών», ανέφερε η ανακοίνωση της υπέρτατης παγκόσμιας ποδοσφαιρικής αρχής.

Αναστέλλεται η συμμετοχή των ρωσικών ομάδων στις διεθνείς διοργανώσεις της Ευρωλίγκα

Η Ευρωλίγκα ενημέρωσε πως από σήμερα και για έναν μήνα δεν θα αγωνίζονται στις διοργανώσεις της οι ρωσικές ομάδες. Αυτό το μέτρο αφορά τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Ούνιξ Καζάν στην EuroLeague αλλά και την Λοκομοτίβ Κουμπάν στο EuroCup.

Όλοι οι αγώνες τους για τον Μάρτιο θα αναβληθούν. Αν σε έναν μήνα δεν έχουν λυθεί τα πολύ σοβαρά ζητήματα που έχουν προκύψει, τότε θα αποβληθούν από τις διοργανώσεις.

Αναλυτικά  η ανακοίνωση

«Το συμβούλιο των μετόχων της ECA αποφάσισε σήμερα σε τηλεδιάσκεψη τα εξής:

1. Να αναστείλει τη συμμετοχή ομάδων της ρωσικής Ομοσπονδίας τόσο στην Euroleague (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ούνικς Καζάν, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης) όσο και στο EuroCup 7DAYS (Λοκομοτίβ Κουμπάν).

2. Η Euroleague Basketball θα παρακολουθεί συνεχώς την εξέλιξη της κατάστασης. Εάν η κατάσταση δεν εξελιχθεί με ευνοϊκό τρόπο, όλοι οι αγώνες της κανονικής περιόδου έναντι των ρωσικών ομάδων θα ακυρωθούν για να διαμορφωθούν οι βαθμολογίες των πρωταθλημάτων.

Η Euroleague Basketball και οι σύλλογοι της επαναλαμβάνουν τη σταθερή τους δέσμευση για την ειρήνη, ενάντια σε οποιεσδήποτε πράξεις βίας ή πολέμου, και θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τη φωνή τους για να προάγουν τον σεβασμό, την ένταξη και τη διαφορετικότητα, αξίες που βρίσκονται στον πυρήνα του οργανισμού και των ομάδων του».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments