Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η χειρότερη μέρα για τους Ρώσους η Κυριακή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η χειρότερη μέρα για τους Ρώσους η Κυριακή
Πόλεμος στην Ουκρανία: Αν και ο Πούτιν περίμενε η Ουκρανία να πέσει σχετικά γρηγορότερα, ο ουκρανικός στρατός τον διέψευσε.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Η αλήθεια είναι ότι ο Πούτιν όταν έδωσε την εντολλη για εισβολή στην Ουκρανία δεν περίμενε να διαρκούσε τόσο πολύ ο πόλεμος.

Τα σχέδια του βέβαια φαίνεται να μην υλοποιούνται, καθώς οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις συνεχίζουν να αντιστέκονται, σε έναν εξαιρετικά κοστοβόρο πόλεμο για τον Πούτιν. Ακόη, η ουκρανική αντίσταση αποθαρρύνει τα ρωσικά στρατεύματα.

Χειρότερη μέρα του πολέμου η Κυριακή για τους Ρώσους

Την ίδια ώρα ακόμη και η αλλαγή στη φρασεολογία που χρησιμοποιεί ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι φανερώνει ότι κάτι αλλάζει. Την Πέμπτη και την Παρασκευή ο Ζελένσκι έλεγε στους Ευρωπαίους ηγέτες, με τους οποίους συνομίλησε μέσω τηλεδιάσκεψης, ότι μπορεί να είναι η τελευταία φορά που τον βλέπουν ζωντανό, τις τελευταίες ώρες η ρητορική είναι πιο σκληρή απέναντι στους Ρώσους και εκπέμπει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και σιγουριά για την έκβαση των πραγμάτων.

Και ενώ βρισκόμαστε στο τέταρτο 24ωρο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία η σημερινή ημέρα φαίνεται να είναι η χειρότερη για τους Ρώσους που είχαν τις μεγαλύτερες απώλειές τους. Ουδείς μπορεί να επαληθεύσει αν τα στοιχεία που δίνουν οι Ουκρανοί για 4.300 νεκρούς Ρώσους στρατιώτες είναι πραγματικά. Ωστόσο οι απώλειες των Ρώσων είναι δεδομένες.

Οι ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις από τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Πέμπτης επιδίδονται σε σκληρές μάχες ακόμα και σώμα με σώμα σε πολλές ουκρανικές πόλεις. Παράλληλα σε βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου από αξιόπιστες πηγές ενημέρωσεις φαίνονται πολλά ρωσικά άρματα να έχουν καταστραφεί ενώ άλλα να έχουν εγκαταλειφθεί για άγνωστους λόγους. Κάποια άλλα φαίνεται να έχουν κολλήσει στις λάσπες. Και αυτό διότι εάν ένα τεθωρακισμένο ή ένα άρμα μάχης κολλήσει προσπαθώντας να απομακρυνθεί θα κολλήσει ακόμη περισσότερο.

Πόσο κοστίζει ο πόλεμος στην Ρωσία

15 δισ. την ημέρα κοστίζουν στην Μόσχα οι επιχειρήσεις – Γιατί οι Ρώσοι δεν θα αντέξουν πόλεμο 10 ημερών Στον ισχυρισμό ότι η εισβολή του Πούτιν στο Κίεβο δεν μπορεί να προχωρήσει επειδή η Ρωσία θα ξεμείνει γρήγορα από όπλα και χρήματα και σύντομα θα πρέπει να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός προχώρησε ο πρώην υπουργός Άμυνας της Εσθονίας Ρίχο Τέρας.

Σύμφωνα με τον πρώην Εσθονό υπουργό Άμυνας αυτό θα συμβεί εάν οι ουκρανικές δυνάμεις συγκρατήσουν τους Ρώσους για δέκα ημέρες. Μάλιστα ο Τέρας, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, επικαλούμενος πηγές των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών ισχυρίστηκε ότι η εισβολή στην Ουκρανία κοστίζει στη Μόσχα 15 δισ. λίρες την ημέρα. Μάλιστα πρόσθεσε πως οι πύραυλοι που έχει στη διάθεσή της η ρωσική πλευρά φτάνουν για τρεις έως τέσσερις ημέρες γι’ αυτό και χρησιμοποιούνται περιορισμένα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments