Πολιτική

Μάκης Βορίδης: Απαράδεκτη και ανοίκεια η ανακοίνωση της Ρωσικής Πρεσβείας

Μάκης Βορίδης: Απαράδεκτη και ανοίκεια η ανακοίνωση της Ρωσικής Πρεσβείας
Μάκης Βορίδης: Για «απαράδεκτη» ανακοίνωση εκ μέρους της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα, έκανε λόγο ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

Για «απαράδεκτη» ανακοίνωση εκ μέρους της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα, έκανε λόγο, μιλώντας ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα τόνισε ότι «το ύφος, ο τόνος και οι συστάσεις είναι απαράδεκτες και ανοίκειες ειδικά για μια πρεσβεία. Εδώ έχουμε και 10 ομογενείς νεκρούς που είναι ξεκάθαρο ότι δολοφονήθηκαν από ρωσικά πυρά. Άρα εδώ, κανείς απολογείται, δεν επιτίθεται».

Για τις ελληνορωσικές σχέσεις

Σχετικά με το αν  θα επηρεαστούν οι ελληνορωσικές σχέσεις, ο κ. Βορίδης απάντησε κατηγορηματικά πως τις έχει επηρεάσει και ότι θα τις επηρεάσει ακόμα περισσότερο. Πιο ειδικά, στο ερώτημα εάν οδηγούμαστε σε μια φάση ψυχρών σχέσεων με την Ρωσία, ο κ. Βορίδης διόρθωσε το ρήμα,  λέγοντας ότι «δεν οδηγούμαστε, εισήλθαμε, είμαστε εδώ.  Γιατί από την στιγμή που στην Ευρώπη δεν πετάνε πια ρωσικά αεροπλάνα, από την στιγμή που θα αποκλειστούν από το σύστημα swift, στην πραγματικότητα το σιδηρούν παραπέτασμα ήδη διαμορφώνεται».

Αυτό που αλλάζει θεαματικά, εξήγησε, είναι ότι «μέχρι χθες όλοι βλέπαμε την Ρωσία σαν έναν χώρο όπου μπορούν να υπάρχουν εταιρικές συναλλαγές να γίνονται επενδύσεις, να υπάρχουν εμπορικές σχέσεις, νομίζω ότι βαδίζουμε προς το τέλος τους και θεωρώ ότι και με αυτόν τον τρόπο θα πολιτευτεί και θα οργανωθεί η Ρωσία. Η στάση στην Ουκρανία ήταν καταλυτική, είναι κάτι που αλλάζει τα πάντα. Και οι τόνοι, είναι τόνοι που μέχρι χθες δεν είχαν ειπωθεί. Το γεγονός ότι η Ε.Ε. για πρώτη φορά, δεν το έχει ξανακάνει ποτέ στην ιστορία της ύπαρξής της, επιλέγει να στείλει στρατιωτική βοήθεια σε μια χώρα, δείχνει μια τεράστια αλλαγή για τα δεδομένα της Ένωσης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments